Diversos actes per commemorar el Dia internacional de les dones

Aquest migdia s’ha llegit el manifest institucional

Per . Actualitzat el

Salou se suma al Dia Internacional de les dones i ho fa programant una sèrie d’actes amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. El primer dels actes ha tingut lloc aquest migdia a les 12 al mateix Ajuntament de Salou amb la lectura del manifest institucional obert als treballadors i treballadores de la casa i a tothom que s’hi ha volgut sumar. La lectura del manifest ha anat a càrrec de l’alcalde, Pere Granados, la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, una agent de la Policia Local de Salou, i els representant de CiU, Mª José Rodríguez; d’Esquerra Republicana, Marçal Curto i el de Guanyem Salou, Vicente Macías.

Ja per la tarda, el Grup de Dones de Salou oferirà la xerrada gratuïta “Esgotades” a càrrec de la coach de salut i benestar, Minerva Castillo, a les 17h a la sala Costa Daurada del centre cívic. Seguidament, es donarà pas a la lectura del manifest a la sala Costa Daurada a les 18h, a càrrec de l’associació cultural Salou CALAMI i amb la posterior actuació de la Coral Eixàrcia.

La regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, ha explicat que “un any més volem reivindicar un dia tan assenyalat per totes les dones tot organitzant un seguit d’actes que esperem que siguin capaços de fer-nos reflexionar a la societat, i molt especialment, adreçat a l’educació dels més joves -les generacions futures- perquè el respecte i la igualtat siguin valors interioritzats”, apuntava. D’altra banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut assenyalar el compromís de la corporació vers les dones.

Recordar que els diumenges 18 de març i 8 d’abril es realitzaran dos tallers d’autodefensa personal femenina i els dies 13 i 16 de març es durà a terme el taller “Aprendre a dir no”, ambdós adreçats exclusivament a dones. A més, destacar que coincidint amb aquestes dates, des del SIAD també s’està organitzant el taller d’Equilibri emocional adreçat a una vintena de dones, majors d’edat i empadronades a Salou.