Guerra judicial entre CLH i l’Ajuntament

El consistori presentarà un recurs al Suprem contra la ressolució del TSJC a favor de la Compañia Logistica de Hidrocarburos

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ha rebut una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la qual li comunica que ha estimat un recurs contenciós administratiu interposat per la Compañia Logistica de Hidrocarburos CLH,  SA contra la resolució de la direcció general d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat del 14 de maig del 2013, que va donar conformitat  al text refós del Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Tarragona (POUM).

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya  anul·la la resolució de la Generalitat que aprovava el POUM de Tarragona,  doncs considera que manca un informe de l’autoritat estatal competent en matèria de planificació d’hidrocarburs, en concret en el Pla de Millora Urbana 40 CLH, un petit sector del territori.

 

En aquest sentit, aquest informe de l’autoritat estatal competent en matèria de planificació d’hidrocarburs no és obligatori ni perceptiu incloure’l en el POUM. Així, l’Ajuntament de Tarragona interposarà un recurs de cassació davant de la sala tercera del contenciós administratiu del Tribunal Suprem, ja que la sentència no es ferma i, en conseqüència, el text refós del Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Tarragona segueix vigent.

 

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que “cap llei, ni reglament ens obliga a presentar aquest informe d’hidrocarburs. Per aquest motiu, afrontem  amb optimisme la propera presentació del recurs de cassació al Tribunal Suprem i esperem que la Generalitat, com part implicada, també presenti el mateix recurs”.

 

“És deplorable – ha manifestat l’alcalde-  l’actitud de CLH i que quedi clar que seguirem insistint en que es traslladin, tal com preveu el POUM, perquè és una instal·lació obsoleta que està al mig de la ciutat. Traslladem del centre urbà una activitat molesta que impedeix la dignificació d’un entorn on s’ha previst una zona verda, d’equipaments i residencial. En definitiva, aquest entorn és la clau de la millora de la zona del riu Francolí, Residencial Palau i Passeig Independència.

 

Finalment, l’alcalde de Tarragona ha remarcat que la sentència afirma que el POUM està molt ben motivat i justificat i que l’estudi econòmic i financer és complert i detallat. Ha conclòs: “Més de cinc sentències avalen el POUM”.