A Tarragona li cal imaginació

Per . Actualitzat el

Tarragona comença a assemblar-se a una d’aquelles ciutats postapocalíptiques que es visualitzen a les pel·lícules futuristes de ciència-ficció. La Tabacalera, l’interior del Banc d’Espanya i la Savinosa –per no parlar del polígon Francolí o del Port Esportiu–, bé podrien servir com a localitzacions de les noves seqüeles de Mad Max o The walking dead. El pitjor de tot és que aquesta decadència s’està traslladant també a espais del centre de la ciutat, on els locals comercials tancats i en estat d’abandonament són cada dia més evidents. Carrers que històricament havien estat eixos comercials, com ara el carrer Unió, s’han convertit en zones depriments, plenes d’aparadors amb pols i de voreres amb cagades de colom. Aquesta desertització també es comença a palpar a la Rambla Nova i als carrers de vianants de l’entorn. Les grans marques prefereixen l’aixopluc dels centres comercials mentre que el comerç de tota la vida cada dia ho té més difícil amb el fenomen de la venda per Internet i amb la competència dels negocis low cost. És el que hi ha, els hàbits del consum han canviat. Però, com a ciutat, no podem permetre la desertització del centre de Tarragona al més pur estil dels down town dels Estats Units. Ara, més que mai, ens cal imaginació.