Per què tants locals buits?

Per . Actualitzat el

Tarragona ciutat té cada dia més locals buits. El degoteig de negocis que tanquen portes és constant i el més preocupant és que fins i tot ens hem acostumat a veure locals tancats i barrats durant mesos, amb evidents signes d’abandonament, al bell mig de la Rambla Nova i als carrers que conformen el centre de la capital. És molt probable que els seus propietaris demanin lloguers desorbitats, econòmicament inassumibles per a qualsevol emprenedor que vulgui aventurar-se a obrir un nou negoci a Tarragona. O potser és que a la ciutat no hi ha prou massa crítica perquè invertir en un local comercial sigui rendible. Però la realitat és que, com a capital, Tarragona no es pot permetre la imatge depriment que ofereixen els seus carrers més icònics. Una ciutat està viva si els seus carrers estan vius. I a Tarragona, malauradament, és difícil trobar-hi un comerç o petit negoci a peu de carrer que triomfi.
Un cop culminada l’obertura del nou Mercat Central, que, de moment, està sent un èxit des del punt de vista de l’afluència de gent, és imperiós que la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona es marqui com a prioritat analitzar la situació i trobar fórmules imaginatives perquè els locals buits no es converteixen en tònica habitual als nostres carrers.
Entenent que es tracta d’un tema de l’àmbit privat i que respon al comportament de l’oferta i de la demanda, estaria bé que des del consistori s’impulsin incentius a l’ocupació de locals en desús o, com a mínim, s’obligui els seus propietaris a mantenir-los en unes condicions dignes i que no facin mal a l’orgull d’una ciutat capital.