El nou model de SEAT es dirà Tarraco

Tindrà fins a 7 places i es basarà en la plataforma de VW Tiguan Allspace i Skoda Kodiaq

Per . Actualitzat el

No és oficial perquè des Seat encara no ho confirmen, però el digital autopista.es es fa ressó d’una notícia de la revista alemanya Acte Motor und Sport que anuncia, citant fonts ben informades de la companyia a Alemanya, que el nou SUV gran de Seat es dirà Tarraco. De confirmar-se la notícia es tancaria així la polèmica sobre la denominació d’un vehicle que s’hauria d’haver conegut oficialment l’octubre de l’any passat, però que, davant la situació política viscuda a Catalunya des de setembre, va decidir suspendre “sine die”.

Segons informen els digitals citats: De moment no hi ha data encara definida ni per a la presentació del nou SUV ni per donar a conèixer oficialment el seu nom, tot i que fa uns dies responsables de la companyia ens van confirmar que se sabria “molt aviat”. Doncs bé, segons Auto Motor und Sport, finalment la denominació escollida hauria estat Tarraco (el nom originari de l’època romana de ciutat de Tarragona), imposant a la resta de finalistes: Alborán, Aranda i Ávila.Seat Tarraco basat en el VW Tiguan Allspace

Segons hem pogut saber també, fins a juliol de 2017 Seat havia aconseguit que per al concurs que donaria nom al seu nou model votessin fins a un total de més de 133.000 persones de 106 països diferents. En total, s’haurien enviat ni més ni menys que 10.130 suggeriments per a un nom que, des Seat, demanaven que entre els seus requisits havia de figurar “un nom corresponent a una àrea espanyola, que coincidís amb els valors de la marca de Seat i, no menys important , que fos fàcil de pronunciar en diferents idiomes “. Pel que sembla, Tarraco reuniria tots aquests atributs.

Així serà el nou Seat Tarraco

Conegut el nom, segons d’Acte Motor und Sport, autopista.es avança com serà aquest nou Seat Tarraco. Com hem dit, el nou model tindrà fins a 7 places i convertirà en el tercer SUV de la marca espanyola. Gran aposta de Seat que, en menys de 2 anys, hi haurà llançat fins a 3 SUV, quan fins a la data mai s’havia produït cap.

Si el Seat Arona part avui de la plataforma MQB A0 petita (de la qual sortirà també el futur VW T-Cross) i el Seat Ateca fa servir la mateixa base MQB A1 de, per exemple, VW T-Roc o Skoda Karoq, el nou Seat Tarraco utilitzarà ara la mateixa arquitectura MQB A2 de Volkswagen Tiguan Allspace i Skoda Kodiaq. Aquest nou gran SUV comptarà amb versions de 5 i 7 places i hauria de comptar amb una longitud de al voltant de 4,70 metres, amb una àmplia batalla de 2,79 metres.

El nou Seat Tarraco, que arribarà a principi al mercat espanyol a finals d’aquest any 2018, hauria de presentar oficialment el proper mes de setembre al Saló de París i es fabricarà a la planta alemanya de Wolfsburg. Estèticament adoptarà els nous trets de la família Seat, anticipant a més un nou frontal a la marca sobre el qual evolucionarà també el proper Lleó. Molt cridaner, serà sens dubte una de les propostes més espaioses entre els SUV del mercat, prometent un maleter de més de 600 litres i una gran habitabilidad.Seat Tàrraco: SUV de 7 places
Seat Tarraco: la seva gamma

En principi, les seves versions d’accés arribaran només en tracció davantera i les superiors ja amb opció de tracció total. Hi haurà possibilitat també d’associar a moltes versions el canvi manual o la caixa automàtica DSG. Mecànicament s’espera que el nou Seat Tarraco obri gamma en gasolina amb el seu motor 1.5 TSI de 150 CV amb sistema de desconnexió de cilindres i muntanya també per sobre el 2.0 TSI amb 180 CV i, qui sap, si també amb 220 CV com ja equipa el VW Tiguan Allspace.

En Diesel, el nou Seat Tarraco oferirà en la seva oferta el motor 2.0 TDI en versions de 150 i 190 CV de potència. De moment, les versions inferiors 1.0 TSI de 3 cilindres i 1.6 TDI, en gasolina i Diesel que ofereix el Seat Ateca, semblen descartar-se de moment per aquest gran SUV que imaginem que en el futur comptarà també amb versions híbrides endollables. De moment, fins que Seat confirmi oficialment el nom i les dades del nou gran SUV, poc més podem explicar.