Alumnes de la URV preparen una moto elèctrica de competició

L’equip busca finançament per poder participar al Moto Student 2018 al circuit de MotorLand a Alcanyís.

Per . Actualitzat el

Parlar de mobilitat sostenible és parlar de vehicle elèctric. El canvi climàtic ens interpel·la perquè reduïm les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera. La investigació és indispensable per tal que aquests automòbils assoleixin les prestacions dels de combustió, especialment pel que fa a l’autonomia. En aquest sentit, les noves competicions de cotxes o motos elèctrics són necessàries, ja que, alhora que promocionen l’ús d’aquests vehicles sostenibles, ajuden a fer-ne avançar la tecnologia. És el cas de la competició d’àmbit mundial Moto Student que se celebra al circuit Motorland d’Alcañiz i que enguany tindrà representació tarragonina.

L’equip URVoltage Racing està format per alumnes tant d’enginyeria elèctrica com electrònica o mecànica pertanyents a la universitat tarragonina. La seva intenció, durant els pròxims mesos, és construir una moto elèctrica de competició per poder participar a la prova que es realitzarà el pròxim octubre. Per aconseguir-ho, estan buscant patrocinadors mentre treballen alhora en el projecte de la moto. «Estem en el procés de disseny de la moto: la caracterització del motor i bateries de la moto; i l’equip mecànic treballa en el xassís i el cadenat», explica el Víctor Barcelón, team leader d’URVoltage Racing, que reconeix que estan rebent més suport de les institucions públiques que no pas de les empreses privades.
De moment, gràcies a una aportació del Port de Tarragona, el jove equip de futurs enginyers ja s’ha pogut inscriure en l’esdeveniment però encara els cal recaptar més de la meitat del pressupost necessari per dur a terme la moto.
La presentació en societat de l’equip es durà a terme a finals d’aquest mes de la mà de la URV, que esperen que els proporcioni un espai per dur a terme el muntatge de la moto que s’iniciarà el març. «En els darrers anys se’ns ha dit que el grau d’enginyeria elèctrica està en hores baixes i un projecte d’aquestes característiques pot servir per revitalitzar-lo i que els futurs estudiants vegin que això no va només de bombetes sinó que pots fer una moto de competició», comenta el team leader de l’equip tarragoní.

Totes aquelles empreses o institucions que vulguin col·laborar en aquest projecte ho poden fer dirigint-se al web de l’equip que, gràcies al patrocini de l’empresa tarragonina Klever, estarà actiu a partir del 23 de febrer, dia en el qual es presentarà en societat URVoltage Racing.