Els Xiquets i la Colla La Bòta organitzen el divendres més popular de Carnaval

La Farra dels Ninots recorrerà la Part Alta fins acabar al Ball de Disfresses de la plaça dels Àngels

Per . Actualitzat el

Els Xiquets de Tarragona i La Colla La Bóta proposen un divendres popular i festiu per aquest Carnaval. Tot començarà a les 19:30h a la plaça de la Pagesia, allà es farà la plantada de La Farra dels Ninots que organitzen els de La Bóta des de fa 4 anys. La proposta és recórrer la Part Alta amb els Ninots, i tothom qui vulgui afegir-s’hi, fent parada a diferents bars amenitzats per la Charanga Los Mataos. Aquest any com a novetat la Farra acabarà a la plaça dels Àngels, on s’uniran al Ball de disfresses sense manilles que organitzen els Xiquets de Tarragona. La tinent d’alcalde de Festes, Begoña Floria, ha destacat la grandesa del Carnaval tarragoní on hi conviuen la rua i les desfilades amb les propostes més populars i satíriques, i ha agraït la tasca de les entitats que impulsen la festa que “ens singularitzen i ens converteixen en un dels millors carnavals”.

 

Els Xiquets començaran la festa el divendres amb un sopar Yo Pongo obert a tothom i amb preus populars al seu local del carrer Santa Anna. A continuació, a la plaça dels Àngels hi haurà el Ball de disfresses sense manilles, amb música en directe i DJs que animaran la nit, a més hi haurà un concurs amb premis per a les millors disfresses i sorpreses durant tota la festa. La presidenta dels Xiquets, Mireia G. Mohedano, ha explicat que la colla organitza un any més el carnaval matalasser amb una nit popular i festiva i ha destacat que la festa és oberta a tothom que vulgui gaudir del Carnaval i ha convidat a la ciutadania a afegir-se al Ball dels Xiquets.

 

La colla La Bóta, a més de la Farra, el dijous Gras farà la tradicional parada dins el Carnaval Gastronòmic amb La coca de llardons, s’instal·laran a la Rambla Nova a partir de les 9 del matí. I també seran els protagonistes, com ja és tradició, del Judici del Rei Carnestoltes del dilluns 12 de febrer a l’Antiga Audiència i de la Mascarada del Dol del dimarts, juntament amb Els Ministrers del Camp i del Llamp. Ambrós Porta i Rafael Lluís, membres de La Bóta, han explicat aquest matí que les propostes festives i populars de la colla tenen com a principal objectiu recuperar i defensar el carnaval més tradicional, on la sàtira i la ironia en són protagonistes. Porta i Lluís també han avançat que després del parèntesi de l’any passat, la Bóta torna a participar a la Rua de l’Artesania de dissabte.

 

El darrer acte que clourà la festa, el Testament i l’Enterrament del Carnestoltes aquest any recupera el foc i les comparses del Dol aniran acompanyades de carretilles i sortidors des de la plaça de les Cols fins a la plaça de la Font.