El territori, indignat per un nou accident amb tres víctimes mortals a l’N-340

Els alcaldes del Pacte de Berà han signat una carta que enviaran al ministre de Foment

Per . Actualitzat el

El territori torna a estar indignat per un accident de trànsit a l’N-340 protagonitzat per un camió de gran tonatge. El sinistre va tenir lloc aquest diumenge al migdia a la naciona al seu pas pel terme municipal del Vendrell. Tres persones han mort i tres més han quedat ferides en l’accident, en el qual es van veure implicats implicats un camió i dos turismes. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, el camió hauria fet tisora per causes que encara es desconeixen i el conductor hauria perdut el control del vehicle. L’accident ha passat al punt quilomètric 1.190 en sentit Barcelona, a prop de la cruïlla d’accés a l’N-340 venint del Vendrell. Les tres víctimes mortals han estat els ocupants d’un dels cotxes, un home de 35 anys, una dona de 56 i una altra de 86, tots tres de la mateix família i veïns de l’Arboç. Pel que fa als ferits menys greus són els altres tres ocupants del segon turisme implicat, que han estat traslladats a l’hospital del Vendrell. El conductor del camió, que ha donat negatiu en el control d’alcohol i drogues i no sobrepassava els límits de velocitat, n’ha resultat il·lès. A l’accident han intervingut quatre dotacions terrestres del Servei d’Emergències Mèdiques i un helicòpter, així com bombers i Mossos d’Esquadra. La carretera ha estat tallada en sentit nord des de quarts de quatre de la tarda, quan s’ha produït el fatal xoc. Els vehicles han estat desviats cap a l’autopista AP-7 o bé han hagut de recular cap a Coma-ruga.

Manifestació dels municipis afectats per l’N-340

Aquest accident se suma a la llarga llista de sinistres a la nacional, via que encara no ha estat desdoblada en tot el seu recorregut a la demarcació. Com a mesura provisional per a millorar la seguretat de la via, el Ministeri de Foment es va comprometre a prohibir la circulació de camions a partir de l’1 de gener de 2018, mesure que no s’ha arribat a aplicar sense una justificació clara, motiu que ha encès els ànims entre els alcaldes dels municipis del pacte de Berà.

L’Ajuntament de L’Arboç ha fet una concentració, aquest dilluns a les 12 h a les portes de la casa de la Vila, per exigir solucions a l’alta sinistralitat de l’N-340. La manifestació ha estat secundada per tots els municipis afectats pel pas de l’N-340 i els seus alcaldes, que han signat una carta reclamant la prohibició que els camions circulin per aquesta via.