La Pobla defineix el seu Pla d’Acció per l’Energia Sostenible

L’objectiu és reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 20% el 2020, tal i com estableix el” Pacte d’Alcaldes per una energia sostenible local”

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Pobla de Mafumet ha finalitzat la primera etapa de l’elaboració del seu Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), que serà l’eina que guiarà al municipi per arribar a l’any 2020 amb un 20% menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005, en compliment dels compromisos adquirits en el marc del Pacte d’Alcaldes, al qual es va adherir el mes de maig de 2016.
Des de novembre de 2016, el municipi ve treballant amb la Diputació de Tarragona i l’equip tècnic que ofereix la seva assistència en aquest projecte, amb l’objectiu d’establir les bases per avançar cap a la reducció dels gasos d’efecte hivernacle al municipi.
En aquest sentit, La Pobla de Mafumet ja ha completat la primera etapa del projecte, que ha consistit en realitzar un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de GEH associades als principals sectors d’activitat. L’inventari ha permès detectar els sectors que tenen un major impacte a nivell d’emissions, com són el sector terciari i el transport, causants del 63% i el 29% de les emissions, respectivament. De la mateixa manera, ha permès conèixer el total d’emissions de GEH del 2005 i calcular el 20% de reducció compromès per al 2020.
Per aconseguir aquesta reducció del 20%, l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet durà a terme diverses accions, tant en l’àmbit municipal, com del propi Ajuntament, sobre els sectors d’afectació del PAES com són el terciari, el residencial, el transport i el tractament de residus. L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet ja ha iniciat la segona etapa, on es definirà el Pla d’Acció que ha de permetre assolir els objectius de reducció establerts.
El PAES és un dels elements fonamentals per aconseguir els objectius que marca el “Pacte d’Alcaldes”, iniciativa de la Comissió Europea que impulsa la lluita contra el canvi climàtic a nivell local.