Valls reedita la gran festa gastronòmica al voltant del calçot

Per . Actualitzat el

El diumenge, 28 de gener, se celebrarà a Valls la 37a Gran Festa de la Calçotada, una festa gastronòmica que ja és una cita ineludible en aquesta època de l’any. La calçotada constitueix un dels menjars més típics i coneguts de Catalunya.

Aquest any, el diumenge 28 de gener, Valls viurà la Gran Festa de la Calçotada 2018. A partir de les deu del matí, els carrers i les places de Valls seran escenari d’una varietat d’actes: els mercats de la Calçotada; les cercaviles de la calçotada i mostra de danses de carrer amb la participació de grallers, gegants… Tot això conferirà animació i ambient de festa a la ciutat. A la plaça de l’Oli, es faran les demostracions de coure calçots; a la plaça del Blat, el 31è Concurs de Cultivadors de Calçots i el 27è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls, amb demostracions de com es fa la típica salsa.

A partir de la una del migdia, a les places de l’Oli i de la Zeta hi haurà la degustació popular de la calçotada per qui ho desitgi; també hi haurà graelles preparades per a les persones que vulguin coure carn, llonganissa, botifarra de Valls… a la brasa.

A la mateixa hora, a la plaça del Pati es farà el 33è Concurs de Menjar Calçots, amb l’objectiu de conèixer la xifra màxima de degustació de calçots en un temps determinat, i altres actes. En iniciarel Concurs, les Colles Vella i Joves dels Xiquets de Valls, enlairaran els seus pilars. Els Mercats de la Calçotada, alimentació, artesania i la mostra de cuina del calçot se celebraran el dissabte 27 i diumenge 28.

Temps de calçotades
Amb la gran festa del calçot la ciutat de Valls obrirà els braços a totes les persones que es desplacin a la capital de l’Alt Camp per viure una jornada típica, gastronòmica i popular d’exaltació de la calçotada, amb el regust que comporta una festa viscuda a la ciutat d’origen, pòrtic d’una plena temporada calçotaire que es perllonga fins al mes d’abril. A Valls es fan calçotades de novembre a abril, però la Festa de la Calçotada, representa l’entrada del fort de la temporada de calçotades.

Organitzadors
La Gran Festa de la Calçotada és organitzada, conjuntament, per l’’Ajuntament de Valls, la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, la Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, SCCL, el Gremi de Restauradors de Valls i l’Alt Camp, Comerç de Valls, amb el suport de la Diputació de Tarragona i amb la col·laboració del Port de Tarragona, Repsol, el Consorci Zona Franca, la Unió Anelles de la Flama, la Societat de Sant Antoni de Valls, la Societat Coral Aroma Vallenc, el Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida “Calçot de Valls”, l’Institut d’Estudis Vallencs, l’ONCE, Cartonatges Trilla, Vermut Miró Roig, Salses Fruits S&P, Vins DO Tarragona i cerveses San Miguel.  A més compta amb el patrocini de Cafès Brasília.