Inici dels treballs per al nou CAP del Botafoc

Per . Actualitzat el

La Xarxa de Santa Tecla ja treballa en la construcció del nou Centre d’Atenció Primària del barri del Botafoc del Vendrell, un equipament llargament reivindicat que entrarà en servei  a mitjan 2019. La primera fase dels treballs en els terrenys cedits per l’Ajuntament del Vendrell va iniciar-se abans de les festes de Nadal amb el moviment de terres, pas previ a l’activitat constructiva del forjat i els fonaments.

L’equipament, pressupostat en  uns tres milions d’euros, donarà resposta a la demanda assistencial del Botafoc i, a més a més, estarà dotat d’un Centre d’Hemodiàlisi. Segons informa el consistori, l’edifici es construirà en dues plantes. La planta superior, de 1.279,35 metres quadrats, serà el Centre d’Atenció Primària amb 18 consultes, 3 boxs d’extraccions i 1 aula d’educació sanitària. Mentre que planta inferior acollirà un Centre d’Hemodiàlisi, amb una superfície de 744,25 metres quadrats, que podrà donar atenció a 80 pacients. Es calcula que a la zona hi ha unes 50 persones que en l’actualitat necessiten aquest servei sanitari i que, ara per ara, s’han de desplaçar a Tarragona per rebre tractament.