Catalunya busca govern

Per . Actualitzat el

El mandat democràtic de les eleccions del 21-D deixen clar que el pròxim president de la Generalitat hauria de ser el candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, com a cap de llista de d’una formació que, tot i no ser la més votada, és la única que està disposició d’obtenir prou suports parlamentaris per liderar el país. Això, però, en plena aplicació de l’article 155 i amb la justícia espanyola ‘esperant’ el seu retorn de Brussel·les, sembla pràcticament impossible a hores d’ara. Per tant, Catalunya busca govern i president desesperadament per evitar la convocatòria d’unes noves eleccions aquesta primeravera que, segurament, tampoc no servirien per a res.

El 31 de gener és la data límit perquè el Parlament de Catalunya esculli nou govern de la Generalitat i es a perfilin els noms dels que han de ser els consellers i el cap de l’executiu català per a la pròxima legislatura.  La proclamació de Puigdemont com a president a distància no serà acceptada pels estaments de l’Estat i serà impugnada per terra, mar i aire. I si les postures d’ambdòs bàndols continuen com fins ara, ens veurem abocats a unes noves eleccions que no serien bones ni per a Catalunya, que no es pot permetre un nou període d’aturada tècnica sota la intervenció de l’Estat, ni per a l’executiu de Mariano Rajoy, que es va comprometre a acceptar els resultats dels comicis convocats per ell mateix.