Nou intent amb el Centre d’Art de Tarragona

Manté projectes del Teler de Llum i recupera el Tinglado 2 com a espai expositiu

Per . Actualitzat el

Cada vegada és més difícil per al regidor de torn explicar què fa amb el Centre d’Art de Tarragona. Aquesta patata calenta va començar tard (l’abril de 2011), després d’una dècada d’anuncis, i ha estat mancat de continuïtat des d’aleshores, tal  com ha admès l’actual regidora de Cultura, Begoña Floria, que amb moltes incògnites ha donat a conèixer el darrer experiment del consistori en aquest ens tan mutable.

La primera experiència preveia que el Centre d’Art de Tarragona estigués ubicat al Tinglado 2 del Moll de Costa i dugués a terme tasques de mediació i expositives. Dos anys després, la regidora d’aleshores, Carme Crespo, el donava per liquidat i  aquest mateix rotatiu publicava que gairebé la meitat del pressupost es destinava a pagar els sous de dos dels directius del centre.
Un any perdut després, naixia El Teler de Llum, que aprofitava projectes culturals existents i d’altres de nous de baix cost per salvar els mobles davant la baixada pressupostària de la Generalitat.

Tot i que El Teler de Llum va assolir un dels objectius principals del projecte inicial del centre d’art: la mediació i portar l’art a tots els públics, quan Prats va entrar com a regidor de Cultura el va cancel·lar per tornar als orígens, al Tinglado 2.

Amb un any més perdut i Prats fora del govern municipal, Floria presenta el que diu que és «una nova etapa del Centre d’Art de Tarragona». Que ja no es diu El Teler de Llum, però que manté alguns projectes del Teler de Llum, tot i que encara no se sap quina part del pressupost s’hi destinarà ni quins seran. Floria, a més a més, es mostra lleial a l’herència del seu predecessor d’Units per Avançar i manté l’aposta pel Tinglado 2 com a espai expositiu. Divendres ja s’estrena Cos Social de Joan Morey. Es preveu que se’n programi una altra en el marc del programa cultural dels Jocs Mediterranis i que el Port de Tarragona (propietari de l’espai) també hi faci programació. Fins i tot, l’espai servirà per acollir el Talent Latent de l’SCAN si el festival es pot fer. «Depèn de la Generalitat», ha dit Floria sobre el certamen fotogràfic que no fa gaires anys era un dels pilars culturals de Tarragona, segons Ballesteros, i que ara té «una partida pressupostària simbòlica de 6.000€», ha dit la regidora tarragonina.

Per últim, el nou Centre d’Art de Tarragona (amb un pressupost municipal de 100.000€ a l’espera del que caigui del convuls govern català) tindrà també el projecte «Pro-posicions» que consisteix a cedir espais municipals perquè els artistes del territori hi exposin.