Comença la Marató de Donants de Sang de Catalunya

L’objectiu és remuntar les reserves a Catalunya, ara en una situació baixa a causa de les vacances de Nadal i de la grip

Per . Actualitzat el

Avui divendres, 12 de gener, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha estat el primer donant de la Marató impulsada pel Banc de Sang i Teixits de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. L’alcalde ha compartit espai de donació amb un ciutadà, Pol Domínguez. Josep Fèlix Ballesteros també estava acompanyat per la regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos, pel gerent territorial de l’ICS Camp de Tarragona, Rafael Gracia, i pel director de l’Hospital Joan XXIII, Albert Pons.

També han donat sang el músic de Els Pets, Joan Reig, i el president de la Creu Roja a Tarragona, Ramon Grau. Algunes personalitats que s’han volgut sumar i donar suport a la campanya de donació han estat l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, el president del Nàstic, Josep Maria Andreu, el president del Col·legi de Farmacèutics, Joaquim Nolla, i el president del Col·legi de Metges, Fernando Vizcarro, entre d’altres.

A més, avui divendres també es fa una campanya de donació especial a l’Ajuntament de Tarragona (Pati Jaume I, de 10.30 a 14.30)

La Marató de Sang de Catalunya se celebra del 12 al 19 de gener als principalsn hospitals catalans. Aquesta Marató està dedicada a l’experiència de la donació, i des d’avui divendres, els donants rebran un SMS que els informarà quan la seva sang s’hagi utilitzat, una iniciativa pionera a l’Estat.