Vila-seca es prepara per celebrar Sant Antoni

Per . Actualitzat el

El dimarts 16 de gener comença la Festa Major de Sant Antoni de Vila-seca. El pregó serà el primer acte de la Festa Major d’Hivern del municipi, en commemoració del patró de la vila, Sant Antoni. El pregó d’enguany, que tindrà lloc el dimarts 16 de gener a les 21 h a l’Auditori Josep Carreras, anirà a càrrec d’Octavi Vilà Mayo, Abat de Santa Maria de Poblet. A partir de les 23,30 h obrirà les portes el Circ dels Somnis, al Parc de la Riera, on tindrà lloc la Festa Universitària a càrrec de Miss Nina i Dj 2D2.

El dimecres 17 de gener, dia de Sant Antoni Abat, hi haurà la Cercavila cap a la Canonada Matinera a les 5.30 h, amb la Xaranga Los Mataos de Burriana. La Canonada començarà a les 6 del matí a la plaça de l’Església. A continuació, tindrà lloc un esmorzar popular a l’Era de la Cooperativa Agrícola a les 8 del matí i a les 12 h hi haurà la Missa Major. Els Tres Tombs també s’iniciaran a les 12 des de l’avinguda de la Generalitat. El mateix dia a les 6 de la tarda, s’inauguraran les noves instal·lacions del Pavelló Municipal d’Esports, alhora que el Circ dels Somnis acollirà l’espectacle musical i familiar Heavy per Xics.

El dijous 18 de gener a les 16,45 h, els infants gaudiran de l’activitat Viu el Seguici amb els 5 Sentits, al Circ dels Somnis. Per finalitzar la setmana, el divendres 19 de gener tindrà lloc la presentació de l’exposició Ruixats de foc: els bombardeigs franquistes a les comarques tarragonines i ebrenques, a càrrec del Dr. Ramon Arnabat Mata. L’exposició romandrà ubicada entre la Gastronoteca El Centru i la Biblioteca Pública, fins al 17 de febrer. Més tard, a les 22,30 h, el Pavelló Municipal d’Esports acollirà el concert de La Raíz i a les 23,30 h al Circ dels Somnis tindrà lloc el concert d’OBK.
La festa es reprendrà el dissabte 20 de gener amb el Torneig Social de Petanca a les pistes de petanca del Parc de l’Estació i a les 10 hi haurà l’esperada Cursa de Pallassos i Pallasses Joan Busquets des de la plaça de Voltes. Seguidament a les 12.30 h hi haurà l’actuació castellera amb els Xiquets de Vila-seca a la plaça de l’Església i a la tarda, a les 18 h, es lliuraran els premis del V Concurs de Fotografia Albert Iturria, a la Sala Polivalent de la Casa Consistorial. A les 19,30 h començarà la Nit del Foc amb el Ball de Sant Miquel a la plaça de Voltes, la tabalada i el correfoc amb el Drac de Sant Roc, els balls de diables Els Set Pecats Capitals de la Pobla de Mafumet, de Sabadell, de Vilafranca i de Vila-seca. El Gran Ball de Festa Major s’iniciarà al Pavelló Municipal d’Esports a les 23.30 h amb l’Orquestra La Mundial i, a la mateixa hora, a l’espai Circ dels Somnis del Parc de la Riera, hi haurà música de Dj’s amb la presència de Cabronazi.

El diumenge 21 de gener hi haurà el Tradicional Cós de Sant Antoni, Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, que començarà a les 11 al Circuït Hípic del Parc de la Torre d’en Dolça, amb les parades d’artesans. A partir de les 12, cavalls pura sang anglesos disputaran tres curses amb les quals es lliuraran el Premi Torre d’en Dolça,