Objectiu: remuntar les reserves de sang després de festes

Les persones que vagin a donar sang a l’Hospital Joan XXIII podran aparcar gratuïtament al pàrquing municipal de davant de l’hospital

Per . Actualitzat el

Amb el lema «La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones», el Banc de Sang llença la campanya de donació de sang més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebrarà del 12 al 19 de gener a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, entre altres hospitals de Catalunya. El divendres 12 també es podrà donar sang a l’Ajuntament de Tarragona, en concret al Pati Jaume I de 10,30 a 14,30 hores. A la ciutat cada any es fan 7.000 donacions; 30.000 a tota la demarcació. «Som un exemple de solidaritat», ha destacat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

Les reserves de sang han baixat un 25% durant el Nadal i actualment només n’hi ha per a una setmana. Un fet al qual s’ha d’afegir l’epidèmia de la grip, que fa que molts donants habituals no hi vagin. El nivell òptim de reserves és de 10-11 dies i el grup amb més urgències és l’0 negatiu, del qual n’hi ha per tres dies. L’objectiu d’aquesta campanya és arribar a les 8.000 aportacions al conjunt del país. Entre el 10 i el 15% del total es recolliran a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. «Com a novetat aquest any –ha explicat la directora del Banc de Sant de Tarragona, Virginia Callao– tots els donants rebran un missatge quan la seva sang surti cap a un hospital. També com a novetat d’aquesta edició, els donants podran respondre una enquesta just després d’acabar la donació des del mateix lloc on han donat. Un afegit que servirà per millorar l’experiència de la donació.