Aliança entre la Xarxa de Santa Tecla i Siemens Healthineers per a l’excel·lència en el servei de Diagnòstic per la Imatge

La institució sanitària renovarà els equipaments del servei als seus centres en el període 2017-2020

Per . Actualitzat el

La Xarxa de Santa Tecla i el proveïdor tecnològic Siemens Healthineers han signat  una aliança estratègica per renovar els equipaments del Servei de Diagnòstic per la Imatge als centres sanitaris de la institució tarragonina. El procés de millora global, que s’executarà en el termini de 4 anys, ja es va iniciar la passada tardor amb la renovació dels equipaments d’alta tecnologia: un nou equip de ressonància magnètica al complex Santa Tecla Llevant –que s’afegeix a la que funcionava–, i el canvi dels dos aparells TAC (Tomografia Axial Computeritzada) instal·lats als hospitals de Tarragona i del Vendrell. Al llarg de 2018-20, l’acord amb Siemens Healthineers permetrà la renovació de tota la resta d’aparells del servei (ecògrafs, radiologia simple i telecomandament).

El doctor Albert Anguera, coordinador del Servei de Diagnòstic per la Imatge de la Xarxa de Santa Tecla, destaca que «l’acció amb Siemens Healthineers respon a una necessitat global de renovar i millorar els equipaments del servei, des dels més bàsics fins als més sofisticats, per tal d’actualitzar la tecnologia i ampliar la nostra cartera de serveis a la ciutadania». El procés de renovació de la maquinària es va iniciar la tardor passada amb la instal·lació d’un nou equip de ressonància magnètica al complex sanitari de Santa Tecla Llevant (Tarragona). Aquesta nova unitat s’afegeix a la que ja s’utilitzava al centre assistencial, «fet que ens permet augmentar el nombre d’exploracions i ampliar el ventall de tècniques amb la nova ressonància», apunta el doctor Anguera. Pel  que fa als dos aparells de TAC que s’han instal·lat als hospitals de Santa Tecla i el Vendrell, «millora la tecnologia d’adquisició de les imatges per millorar la qualitat de les prestacions que es realitzen actualment».

Renovació tecnològica 

La institució tarragonina renovarà l’equipament de Diagnòstic per la Imatge en el termini de quatre anys (2017-2020). El procés s’ha iniciat amb la incorporació d’un nou aparell de ressonància magnètica al Complex Santa Tecla Llevant i amb la renovació dels TAC als hospitals de Tarragona i del Vendrell

MÉS CONFORT PER AL PACIENT

Dintre de tot aquest projecte global de renovació tecnològica de la mà de Siemens Healthineers destaca la incorporació i posada en marxa d’un model Magneton Amira de ressonància magnètica. «Aquest equip millora significativament la tecnologia de què disposàvem fins ara al servei», destaca el doctor Anguera. «Sobretot potencia la qualitat i la resolució de les imatges, permet fer estudis amb millor definició, més ràpides i amb menys soroll per als pacients, que guanyen en confort», puntualitza.

«Es va posar en marxa a finals de setembre, i el personal tècnic encara està en fase d’aprenentatge i coneixement del correcte funcionament de l’equip per treure les màximes possibilitats que ofereix», apunta el responsable del servei. «En aquests primers mesos estem consolidant les tècniques que es feien amb l’anterior equipament per tal d’ampliar, en una fase posterior, el catàleg de prestacions. Actualment no estem al 100%, però durant el 2018 s’ampliaran estudis com ressonància de mama, d’oncologia, vascular i millorar les proves d’abdomen, especialment.»

El doctor Anguera afegeix que «parlem d’un aparell que està adaptat a la nostra capacitat i al nostre nivell com a centre assistencial i que garanteix una tecnologia adient en ressonància magnètica per als pròxims anys, mercès a la capacitat d’actualització del software».

La posada en marxa del nou dispositiu de ressonància magnètica, a banda d’una millora qualitativa en el servei, permet ampliar l’activitat i el nombre d’exploracions realitzades. «Hem pogut eliminar el torn de nit de la ressonància antiga que incomodava els pacients perquè la incorporació de la nova ressonància ens permet fer un doble torn de matí i tarda a les dues màquines. Aquesta situació també proporciona més flexibilitat en la programació, que s’ha començat a notar el darrer trimestre del 2017 i que s’anirà consolidant durant aquest 2018».

 

El cap de Servei de Diagnòstic per la Imatge de la Xarxa de Santa Tecla, el doctor Albert Anguera, amb la supervisora tècnica de la ressonància, Sònia Macias.

 

SIEMENS HEALTHINEERS, PRESENT A 75 pAÏSOS

Siemens Healthineers és la línia especialitzada en salut de Siemens AG, que es gestiona de manera independent. Siemens Healthineers permet els proveïdors de serveis de salut de tot el món obtenir resultats més eficients i els facilita el desenvolupament de la medicina de precisió, la transformació de l’atenció sanitària, la millora de l’experiència del pacient i la digitalització del sistema sanitari. Líder en tecnologia sanitària, Siemens Healthineers innova constantment la seva cartera de productes i els seus serveis en àrees destacades com el diagnòstic i tractament per imatge, el diagnòstic de laboratori i la medicina molecular.

Els productes de Siemens Healthineers estan presents en 75 països dels cinc continents i es calcula que cada hora prop de 210.000 pacients al món utilitzen alguna tecnologia sanitària de la companyia.

Siemens Healthineers va instal·lar el seu primer equip de ressonància magnètica l’any 1983 i en l’actualitat dona treball a una plantilla estable de 48.000 professionals.

 

Siemens Healthineers, innovació per millorar l’experiència del pacient

La incorporació d’un escàner de ressonància magnètica com Magnetom Amira dota el servei de tecnologia sanitària d’última generació i millora l’atenció sanitària que reben els pacients en les consultes de radiologia. Gràcies a les innovacions que incorpora «s’augmenta l’eficiència del procés en les proves, s’obté una excel·lent qualitat d’imatge orientada a millors diagnòstics i s’aconsegueix estendre l’atenció a un major nombre de pacients», assenyala Jesús Prieto, director de Diagnòstic per Imatge i Teràpies Avançades de Siemens Healthineers a Espanya.

Una de les característiques d’aquest equip de diagnòstic és que «redueix el soroll que percep el pacient dins de l’imant fins a un 97%», explica Prieto, una circumstància que proporciona una experiència molt més còmoda per al pacient. I és que el soroll sol ser un dels elements que més incomoden el pacient a l’hora de fer la prova.

 

Nombroses aplicacions de Magnetom Amira

Aquest escàner de ressonància magnètica incorpora avantatges per al diagnòstic i tractament de pacients amb patologies molt diverses. Per exemple, en Neurologia permet realitzar exàmens més ràpids i precisos i, en el cas dels exàmens del sistema musculoesquelètic, la seva major cobertura anatòmica facilita un millor diagnòstic.

En el cas de les proves de pròstata, s’obtenen imatges amb múltiples paràmetres i de molt alta qualitat; i en les proves d’abdomen el temps d’apnea –el temps que el pacient conté la respiració– es redueix. També es poden realitzar angiografies amb aquesta ressonància magnètica per visualitzar artèries i venes amb contrast o sense (reduint la quantitat de contrast necessària en aquest cas). I per a les proves de mama, «l’excel·lent diferenciació dels teixits tous, els protocols personalitzats i la visualització flexible amb múltiples plans permeten una avaluació ràpida i simple», explica Jesús Prieto.

Última tecnologia i digitalització sanitària

El temps de durada dels exàmens és un altre paràmetre en què la incorporació de Magnetom Amira representarà un avantatge per als pacients de l’Hospital de Santa Tecla. Tot i que cada prova és diferent, en 10 minuts pot examinar fins al 75% de la regió a estudiar. «Aquest escàner és un exemple de com el desenvolupament d’alta tecnologia i la digitalització en la sanitat contribueixen a donar al pacient una atenció més bona, milloren la seva experiència en aquest tipus de proves i permeten assolir diagnòstics més precisos», conclou el director de Diagnòstic per Imatge i Teràpies Avançades de Siemens Healthineers a Espanya.