Els Reis Mags d’Orient arriben divendres a la tarda al Serrallo

La cavalcada s’iniciarà a les set de la tarda

Per . Actualitzat el

Els Reis Mags d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran per mar al Serrallo el proper divendres 5 de gener, a les 18.15 hores, per repartir regals als nens i nenes de Tarragona. Des de les 19  fins a les 20.30 hores  la Cavalcada recorrerà els carrers de la nostra ciutat, des del carrer Reial fins a la plaça de la Font, davant de l’Ajuntament, on l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, els hi lliurarà les claus de la ciutat.

 

La Cavalcada de Reis de Tarragona està formada per quinze carrosses  i compta amb la participació de 280 persones, a les quals cal afegir 200 persones més entre voluntaris, Brigada Municipal, Guàrdia Urbana, Protecció Civil, Neteja i seguretat, entre d’altres.

Durant el recorregut de la cavalcada es repartiran 2.500 quilos de caramels sense gluten.

 

Horaris i recorregut:

 

–       18.15 h. Arribada per via marítima al moll del Serrallo dels Reis Mags d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar amb la benvinguda de les 21 salves pirotècniques i les sirenes dels vaixells i barques del Port. Els Reis Mags seran rebuts pels representants institucionals i es traslladaran al balcó del Teatre del Pòsit de pescadors on saludaran a la ciutadania i pronunciaran parlaments la consellera de Festes de l’Ajuntament  i de Sa Majestat el Rei Gaspar.

 

–       18.40 h. Llançament del Castells de Focs.

 

–       19 h. Inici de la Cavalcada dels Reis Mags des del carrer Reial, que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i desfilaran –entre d’altres- la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant.

 

–       Itinerari de la Cavalcada: carrer Reial, plaça dels Carros, carrer d’Apodaca, Mitja Lluna, carrer de la Unió, Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.

 

–       20.30 h. Arribada a la plaça de la Font i entrada del seguici dels Mags d’Orient a peu. Sonaran els tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar, se’ls hi lliuraran  les claus de la ciutat i hi haurà els parlaments de l’alcalde de Tarragona i de Sa Majestat el Rei Melcior amb missatges de pau.

 

–           Durant tota la nit i matinada, els Mags i els seus patges repartiran els regals per tota la ciutat.

 

–       Dissabte dia 6,  a partir de les 9 del matí, els Reis Mags visitaran diverses residències, hospitals i centres d’acollida de la ciutat.