Ses Majestats els Reis Mags faran la benvinguda reial des del balcó del Pòsit

Diumenge 31 de desembre, l’Home dels Nassos farà la tradicional passejada per la ciutat

Per . Actualitzat el

Aquest any, Ses Majestats els Reis Mags estrenaran una nova ubicació des d’on donaran la benvinguda reial a tota la ciutadania. El balcó de l’emblemàtic edifici recentment rehabilitat, el Pòsit, acollirà els parlaments de Ses Majestats i les autoritats locals per, a continuació, iniciar la Cavalcada fins a la plaça de la Font.

L’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar està prevista a les 18:15h al Serrallo. Com cada any arribaran per via marítima des de terres de l’Orient, i seran saludats per les sirenes dels vaixells i barques del Port, així com per les 21 salves pirotècniques adreçades a les grans personalitats. Seguidament, des del Pòsit saludaran la ciutadania i a partir de les 19h començarà la Cavalcada dels Reis Mags que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i desfilaran –entre d’altres- la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant.

L’itinerari que seguiran recorrerà el carrer Reial, la plaça dels Carros, pujarà per Apodaca, la Mitja Lluna, carrer Unió, Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí, Portalet fins arribar a la plaça de la Font on seran rebuts per tocs dels clarins i timbales i l’Alcalde els farà el lliurament de les claus de la ciutat. Durant tota la nit i matinada, els Mags i els seus patges repartiran milers de regals per a tota la ciutadania.

Prèviament, els dies 2, 3 i 4 de gener els Patges Reials s’instal·laran al Pati Jaume I des de les 6 de la tarda fins a les 8 del vespre per recollir les cartes que els nens i nenes de la ciutat adrecen a Ses Majestats els Reis Mags.

Home dels Nassos
El diumenge 31 de desembre, a les 12 del migdia al Pla de la Seu farà la seva aparició l’Home dels Nassos, amb tants nassos com dies té l’any. Des de la Casa Balcells recorrerà la Part Alta fins arribar a l’Ajuntament, on pujarà al balcó principal i on per segon any es cantarà, la Cançó de l’Home dels Nassos. Es tracta d’una nova cançó amb lletra i música de Montse Blai i els arranjaments de Joan Moliner, tots dos mestres de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler. Els alumnes de l’Aula de Música Tradicional i Popular el Tecler seran els encarregats d’interpretar la peça amb els següents instruments: sac de gemecs, tarota, tenora, fiscorn, gralla, flabiol i tamborí, acordió, violí, guitarró i percussió.

El recorregut continuarà fins al Recinte Firal on és ubicat el Parc Infantil de Nadal. L’alumnat de l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal de Música de Tarragona acompanyarà l’Home dels Nassos. L’itinerari transcorrerà pel Pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, Cols, Major, La Nau, Peixateria, Cós del Bou, plaça de la Font, Portalet, Rambla Vella, Sant Agustí, Rambla Nova (per la coca central) fins al monument als herois de la Guerra del Francès, recorregut per l’altre lateral fins al carrer de la Unió, Apodaca, Barcelona, passeig d’Espanya i Recinte Firal (Parc de Nadal).