Els sindicats UGT i CCOO col·laboraran amb Tarragona Impulsa

Han signat un conveni amb l’Ajuntament que tindrà un any de durada

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ha signat un conveni amb els sindicats UGT i Comissions Obreres (CCOO) per col·laborar en el desenvolupament socioeconòmic de la ciutat i el conjunt del territori. A la signatura, que ha tingut lloc aquest matí al Palau Municipal, hi han participat l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, el conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, i els secretaris generals de la UGT i CCOO a Tarragona, Joan Llort i Vicente Moya, respectivament.

L’acord estipula tres àmbits de cooperació:

·  Continuar treballant conjuntament en els actuals espais de col·laboració públic-privats en què hi participen les tres entitats com ara la mesa de la Formació Professional.

·  Implicar la UGT i CCOO en el desenvolupament del Pla d’Acció de Tarragona Impulsa per als anys 2018-2022, el full de ruta de les polítiques actives d’ocupació de l’Ajuntament de Tarragona per als propers 4 anys.

·  La col·laboració de totes les parts en el disseny de les estratègies territorials que el Servei d’Ocupació de Catalunya està impulsant mitjançant la Llei 13/2015 d’ordenació dels sistemes d’ocupació i del Servei Públics d’Ocupació de Catalunya, pendent del seu desplegament.

El Pla d’Acció de Tarragona Impulsa tindrà com a objectiu convertir-se en el full de ruta de les polítiques actives d’ocupació de l’Ajuntament de Tarragona per als propers 4 anys. Per garantir la seva eficàcia es fa del tot necessària la seva alineació amb l’estratègia de treball i els objectius d’agents com la UGT i CCOO. Per això es posaran en marxa els mecanismes necessaris per facilitar el seu seguiment i estudiar possibles línies de col·laboració.

El conveni té una durada prevista d’un any, però es pot prorrogar anualment amb l’acord de totes les parts.