L’EMT congela el preu dels bitllets de bus urbà per 2018

El pressupost de l’entitat municipal per a l’any que ve s’eleva a 14.502.986 €

Per . Actualitzat el

L’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) té per objectiu mantenir i consolidar l’any vinent els ingressos assolits durant aquest 2017 derivats de la venda de bitllets. Aquest és el propòsit reflectit en el pressupost per a l’any 2018, aprovat pel consell d’administració de l’empresa municipal el passat 14 de setembre i pel Consell Plenari celebrat aquest matí. El pressupost s’eleva a 14.502.986 € i l’aportació municipal és de 9.222.493 €.  Cal assenyalar que es congelen les tarifes dels autobusos urbans per l’any que ve.

L’EMT té previst un increment de la partida d’ingressos en aproximadament 183.000 euros. Aquest càlcul respon a l’augment progressiu de viatgers –que l’any 2016 va ser d’un 2,62% respecte l’any 2015–, i que va a arribar al 6,04% el passat mes de juny, fet que ratifica la tendència a créixer en nombre de viatgers. La presidenta de l’Empresa Municipal de Transports, Begoña Floria, ha explicat que «l’optimització del servei i les millores introduïdes són algunes de les raons per les que els ciutadans trien el transport públic per moure’s per la ciutat».

D’altra banda, s’incrementa la partida de despeses d’explotació a causa, principalment, de l’adquisició d’autobusos i l’augment de la partida destinada a reparacions a causa de l’envelliment de la flota. En aquests moments, està en tràmit el concurs per a l’homologació d’autobusos per poder iniciar el procés de renovació durant el 2018. Per últim, assenyalar, que abans de final d’any es licitarà el concurs que preveu la instal·lació de 20 pantalles d’informació de temps d’espera, que se sumaran a les dues ja existents en les parades del carrer Colom i de l’estació de Renfe.

La regidora i presidenta de l’EMT ha assegurat que aquest pressupost evidencia que «seguim treballant per la millora de  la gestió del transport públic per guanyar confiança dels usuaris i cohesionar la ciutat».