Descoberta de la catedral entre avis i nets

Els Amics de la Catedral organitzen aquesta activitat, que és gratuïta, el dia 28 a les 11 hores

Per . Actualitzat el

El dia 28 de desembre a les 11 del matí els Amics de la Catedral organitzen, per tercer any consecutiu, l’activitat «Els avis ensenyen la Catedral als nets», creada per M Joana Virgili, que en serà la guia, juntament amb Begoña Montfort.

Enguany s’inclouen quatre noves activitats participatives i actives que posaran a l’abast dels avis i dels infants diferents aspectes de la Seu.

En primer lloc es construirà mitjançant un trencaclosques gegant (2 x 2,5 m) la façana de la catedral que els infants muntaran peça a peça, tot seguint el procés constructiu, fins fer-lo realitat.
Es reviurà l’Epifania i es descobrirà per què Melcior té els cabells i la barba blanca… i també hi haurà preguntes pels avis. Ho faran a través del retaule, del segle XV, pintat per Pere Serra, Guerau Giner i Lluís Borrassà
Coneixeran el tapís de la Bona Vida o de les Potestats i quins personatges l’integren; com aconsella que ha de ser un bon governant, es buscaran objectes, animals…
Caldrà trobar el calendari esculpit en pedra

En acabar es lliurarà un quadern recordatori de l’activitat i uns confits, cortesia de la casa Sirvent.

L’activitat tindrà lloc el dia 28 a les 11 hores. Es recomana que els infants tinguin entre 4 i 12 anys i que vinguin acompanyats dels avis, pares, tiets o una persona responsable a la façana de la Catedral.

L’activitat és gratuïta i està subvencionada per Repsol, però cal passar a recollir l’entrada dels infants per la botiga de la Catedral a fi de garantir l’èxit de l’activitat i no sobrepassar un nombre prudencial d’assistents. També es poden reservar al telèfon de la botiga: 977 244 474.