Concert de l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí al Vendrell

Està inclòs dins dels actes de celebració del naixement del mestre Pau Casals

Per . Actualitzat el

L’Associació Musical Pau Casals del Vendrell, com cada any, organitza els actes de celebració del naixement del Mestre, que enguany s’escau que és el 141è aniversari, amb el tradicional concert del dia 29 de desembre. En aquesta ocasió, anirà a càrrec de l’Orquestra Vespres d’Arnadí, sota la direcció de Dani Espasa.

L’acte porta per títol “Bach en concert”, i inclou tres concerts del compositor que més admirà Pau Casals:  el concert per a clave en re menor, el concert per a oboè i violí en do menor, i el famós concert de Brandemburg número 5considerat avui el primer concert per a clave i orquestra de la història i una meravella per als sentits.

Vespres d’Arnadí  és una jove orquestra barroca que ofereix peces “plenes d’emoció, frescor i espontaneïtat”, utilitzant instruments d’època i basant-se en fonts històriques. Ha actuat en importants festivals de música antiga i clàssica d’Europa, com ara el Festival Händel de Halle, festivals de música antiga de Praga, Madeira, Sevilla i Pirineus, Festivals de Santander, Via Stellae de Santiago de Compostela, Ciclo Bach i Universo Barroco de Madrid, Festivals de Peralada iTorroella de Montgrí.

El seu nom recorda els concerts que, al segle XVIII, eren habitualment oferts als vespres com a postres dels sopars distingits de nobles i burgesos. Carabassa, sucre i ametlles són els ingredients de l’arnadí, unes de les postres més antigues del sud de València.

El concert tindrà lloc al Vendrell, a l’Auditori del Tívoli, a les 21 hores. Els socis de l’Associació tindran entrada gratuïta. Per als qui no són socis, es podran adquirir el mateix divendres a partir de les 20:30 a l’entrada de l’Auditori, al preu de 15 euros.

Dani Espasa és professor d’Improvisació i de Música de cambra a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Ha actuat en prestigiosos festivals de música i sales de concerts d’Europa, Amèrica i Àsia. Ha treballat com a compositor, pianista i director musical d’espectacles de dansa, cinema, televisió i, sobretot, de teatre, col.laborant amb directors com Lluís Pasqual, Calixto Bieito, Josep Maria Flotats, Joan Ollé i Sergi Belbel.