Alerta per fortes ventades a Tarragona

L’incident més greu ha estat la mort d’un home de 56 anys a Segur de Calafell

Per . Actualitzat el

La Guàrdia Urbana també ha tallat el pas per la Rambla Nova pel perill de caiguda de branques i arbres. /Fotos: Anna Company

 

Protecció Civil ha activat l’alerta Ventcat per fortes ventades que s’intensificaran a partir del migdia amb especial incidència al litoral i prelitoral de la costa de Barcelona i Tarragona.  El temporal prové d’una borrasca profunda anomenada Bruno i que afecta a tot Espanya i també a Europa.

La demarcació s’ha vist afectada per diversos incidents, el més greu dels quals s’ha produït a Segur de Calafell on un home de 56 anys ha mort aquest matí en caure des d’un tercer pis mentre estava reparant la persiana d’una finestra de casa sevaa casa d’una forta ratxa de vent que l’ha fet caure al pati interior de la casa. Els fets s’han produït al carrer Delta de l’Ebre de Segur de Calafell.

Tarragona ciutat també ha patit desperfectes importants que han fet actuar la Guàrdia Urbana i els Bombers. Així, segons la policia local s’han registrat nombroses incidències provocades pel fort vent aquest matí. A l’avinguda Roma ja s’ha retirat un semàfor que ha caigut pel fort vent i que ha fet caure 19 motos que estaven estacionades. A la Rambla Vella també ha caigut un semàfor a l’alçada del carrer Sant Francesc.

S’està procedint a la retirada de nombrosos arbres que han caigut a diferents punts de la ciutat. A la Rambla Nova ha caigut un arbre a la coca central a tocar la plaça Imperial Tàrraco, també han caigut branques en altres punts i s’ha assegurat un tram a tocar de la Font del Centenari pel perill que pogués caure un dels arbres, a tota la zona ja hi està actuant la Brigada Municipal. Han caigut 13 arbres que no han provocat danys personals en els següents punts: Francesc Bastos, Roig i Bergada, Joan Fuster, Via Augusta, Mozart, passeig Independència, antiga N340 abans d’Icomar, Joanot de Martorell i Arnau de Vilanova a Entrepins, Ripollès i avinguda Mediterrani a La Mora, Bloc Llorer i a la Rambla de Ponent. S’ha tallat l’accés de l’antiga carretera de Salou, a l’alçada del Tanatori, pel perill de caiguda d’un arbre de grans dimensions.

Altres incidències que s’han produït:

·         Una porta de grans dimensions d’una empresa del carrer Coure s’ha desprès i ha ocupat la calçada.

·         Els Bombers han assegurat una bastida a Vidal i Barraquer.

·         Ha caigut un mur a l’avinguda Roma que ha obligat a tallar el trànsit però la zona ja ha quedat restablerta.

·         S’han arrencat plaques d’algunes teulades sense provocar danys greus a un dels establiments de la Gavarres, en un edifici de l’avinguda Catalunya, a Manuel de Falla, al carrer Sant Llorenç, al carrer Gran Canaria i a la Torre Catalunya de l’avinguda Roma.

·         S’han desprès tendals de balcons al carrer Riu Clar i persianes al carrer Gasòmetre i s’han trencat vidres en diferents que no han causat danys personals.

A Salou s’han hagut de tancar diverses atraccions nadalenques a causa del perill que representa el fort vent. Així, l’Ajuntament ha decidit tancar diverses atraccions nadalenques del Parc Infantil de Nadal del municipi, ja que totes estan a a l’aire lliure, així com la zona de la Masia Catalana, on es realitza el mercat d’artesania de Nadal.