La Guàrdia Urbana celebra els seus 160 anys de servei a la ciutat

Durant el 2017 els agents han realitzat controls de velocitat a més de 53.000 vehicles

Per . Actualitzat el

La Guàrdia Urbana de Tarragona ja fa 160 anys que existeix. El passat dilluns dia 11 de desembre el cos policial va celebrar aquesta efemèride amb un acte que el mateix regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor, va qualificar de «més senzill i auster que en altres ocasions, però necessari per destacar la tasca d’un equip professional especialment implicat amb la ciutat».

Segons Villamayor, «aquest 2017, arran dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, ha estat marcat per unes circumstàncies molt adverses, però la nostra policia ha col·laborat en la recuperació de la normalitat». El responsable polític del cos policial ha fet balanç d’un any en què destaca «la posada en marxa de les càmeres de videovigilància, el treball comunitari d’atenció a les víctimes de violència de gènere i l’actuació coordinada amb Mossos d’Esquadra per combatre el vandalisme a les escoles i altres punts de la ciutat».

Per la seva part, l’Intendent Major de la Guàrdia Urbana, Enrique Fernández Ferreira, va voler destacar «la nul·la sinistralitat en les vies urbanes. En concret, s’ha reduït un 2%, amb una reducció del 24% dels ferits greus i del 28% en els atropellaments, aconseguint que no s’hagi produït la mort de cap persona en accident de trànsit».

El màxim responsable del cos policial també ha remarcat els 1.800 serveis realitzats durant la campanya de platges i la realització de controls de velocitat a més de 53.000 vehicles, amb el resultat de més de 3.300 denúncies per excés de velocitat. Una altra de les dades importants és les 3.000 proves d’alcoholèmia i drogues a conductors, amb 260 denúncies tramitades.

Durant el primer trimestre de l’any 2018 se celebrarà un acte on es lliuraran les distincions als cinc agents amb 30 anys de servei i els 10 que en porten 25, fita que està recollida dins del Reglament de distincions de la Guàrdia Urbana de Tarragona.