«Marea groga» al cor d’Europa

Segueix en directe la manifestació a Brussel·les

Per . Actualitzat el

ACTUALITZACIÓ Dijous 7 de desembre. SEGUEIX EN DIRECTE DES DE BRUSSEL·LES

La policia belga xifra en 45.000 el nombre de participants en la manifestació de Brussel·les a través del seu compte oficial de Twitter. La gran afluència de gent ha fet que en un primer moment s’hagi canviat el recorregut de la marxa. El president Carles Puigdemont ha encapçalat la manifestació.

__________________________________________

Dimarts 4 de desembre.

Més de 5.000 tarragonins i tarragonines participaran el dijous dia 7 en la manifestació a Brussel·les

Més de 5.000 tarragonins i tarragonines procedents de municipis d’arreu de la demarcació participaran el dijous dia 7 de desembre en la gran mobilització ciutadana prevista als carrers de Brussel·les sota el lema «Wake up Europe, Help Catalonia» (Desperta Europa, Ajuda Catalunya). D’acord amb dades facilitades per les diferents delegacions tarragonines de l’Assemblea Nacional de Catalunya (Camp de Tarragona, Baix Penedès i Terres de l’Ebre), la participació de la ciutadania de les nostres comarques serà important al cor d’Europa, sobretot tenint en consideració que hi ha molts grups de persones que viatjaran amb vehicle particular i, per tant, no apareixen dins dels registres oficials controlats pels organitzadors de la concentració pacífica a les portes el Parlament Europeu.

La delegació tarragonina de l’ANC, que cobreix totes les comarques de la demarcació a excepció del Baix Penedès i les Terres de l’Ebre, assegura que hi ha més de 2.500 persones que han confirmat a l’Assemblea la seva assistència als carrers de Brussel·les. Carles Xavier Gómez, responsable de l’assemblea a la capital tarragonina, apunta que «només a la ciutat ja hi ha confirmat el viatge de 450 persones, a les quals caldrà afegir un bon grapat de persones que viatjaran en cotxes particulars pel seu compte». Toni Rosich, secretari de l’Assemblea al territori, assegura que hi ha unes 2.500 persones de diferents poblacions que viatjaran amb autobusos, avió i, en menor mesura, en tren. Des del Baix Penedès, de moment, s’ha organitzat la sortida de tres autobusos de 90 i 72 places amb sortida des del Vendrell, Calafell i Llorenç del Penedès. «Tenim constància que hi ha grups que agafaran l’avió des de Barcelona i que viatjaran amb vehicles particulars», diu Josep Maria Llasat, delegat de l’Assemblea al Baix Penedès. A aquestes prop de 250 persones que viatjaran en bus, doncs, cal afegir fàcilment uns 200 penedesencs més que es desplaçaran per mitjans propis fins a capital belga.
Irene Negre, de l’ANC de les Terres de l’Ebre, confirma que hi ha organitzats 10 autobusos amb sortida prevista les pròximes hores per portar el segell ebrenc fins a les portes de la UE. «Això són prop de 800 persones, para ja fa dies que sabem que hi ha molts grups que han viatjat pel seu compte amb cotxes i fins i tot amb autocaravanes. La resposta de la gent de l’Ebre està sent bona», afirma de la representant de l’Assemblea a les comarques del sud de Catalunya.