Els robatoris violents baixen un 17% des de principis d’any

Els cossos policials avalen la posada en marxa de la videovigilància a la Part Baixa

Per . Actualitzat el

La Junta Local de Seguretat de Tarragona celebrada la setmana passada ha servit per fer balanç de l’activitat policial durant els primers deu mesos de l’any 2017, posant un èmfasi especial a la passada campanya d’estiu. Durant la reunió es van presentar també les càmeres de videovigilància a la Part Baixa i es va fer seguiment de l’evolució delictiva a la ciutat, que segeix una tendència a la baixa. En general, es fa una valoració positiva de la posada en funcionament del sistema de videovigilància de la Part Baixa, un sistema que consta d’un total de 20 càmeres ubicades en diferents punts d’aquest entorn, amb l’objectiu de contribuir a la millora de la seguretat ciutadana en la Part Baixa de la Ciutat, per on transiten diàriament unes 15.000 persones i uns 20.600 vehicles, aproximadament.

El sistema està en funcionament les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i permet la visualització i gravació de les imatges de la via pública, afavorint la recuperació de les imatges que puguin servir com a prova davant d’una infracció a les Ordenances Municipals o dels fets delictius es produeixin en els carrers on estan ubicades. Pel que fa a l’evolució de la delinqüència a la ciutat, i tot i l’augment del nombre de denúncies (10.843), en els darrers 5 anys s’ha registrat una reducció acumulada del 3,8% dels fets delictius. Pel que fa als delictes contra el patrimoni, la comparativa interanual mostra un important descens dels robatoris amb violència que han caigut un 17,4%, una xifra que en cas de les estrebades a la via pública encara és més important amb un descens del 38,9%. Quant als robatoris amb força a domicili, les dades mostren un descens del 0,5%. Del total de delictes a la ciutat, els furts continuen sent la tipologia més nombrosa amb un 43% del total. En segon lloc, es troben els robatoris amb força a l’interior de vehicle que representen un 14,5% del total.