El tradicional pessebre de sorra de la Pineda pren forma

Enguany celebra la 18a edició, convertit en un referent de les festes nadalenques al territori

Per . Actualitzat el

 

El pessebre de sorra de la Pineda arriba a la 18a edició, ple d’activitats per a la família. Els escultors arribats de diferents punts d’Europa s’han posat mans a l’obra per enllestir aquesta obra d’art que ja s’ha convertit en una icona a la demarcació. Núria Vallverdú coordinadora de l’equip d’escultors destaca que «s’ha convertit en un repte fer un pessebre original cada any». Els personatges són els tradicionals de qualsevol nativitat que puguem tenir nosaltres a casa nostra, però amb un punt d’innovació i sempre amb una temàtica molt treballada al darrere. Enguany els protagonistes d’aquest naixement seran la tecnologia i els robots.

Un projecte que va néixer fa anys per promocionar la platja de la Pineda en una època on el turisme baixa substancialment.

El pessebre de sorra situat al Parc del Pinar de Perruquet ocupa un espai de 200 metres quadrats on s’utilitzen uns 400.000 quilos de sorra, que cada any s’emmagatzema i es guarda per l’edició següent. El conjunt escultòric, que probablement estarà enllestit el pròxim dijous, es podrà visitar fins al 9 de gener, i estarà obert al públic de 10 a 21 h.

El Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca ha organitzat diverses activitats familiars gratuïtes de temàtica nadalenca. En primer lloc, el diumenge 10 de desembre (de 12,00 a 13,00 h) tindrà lloc una cantada de nadales a càrrec de la Coral de Jubilats de La Pineda.

D’altra banda, els més petits podran gaudir dels següents tallers de manualitats nadalenques (en horari d’11,30 a 13,00 h):

-Dissabte 9 de desembre: Taller d’arbres de Nadal
-Dissabte 16 de desembre: Taller de rens
-Dimarts 2 de gener: Taller de boles de Nadal
-Dimecres 3 de gener: Taller de gots de Nadal
-Dijous 4 de gener: Taller de joguines