La Diputació de Tarragona aprova un pressupost de més de 147 milions d’euros

Per . Actualitzat el

La Diputació de Tarragona aprova uns pressupostos anuals «pensats en clau social i encaminats a la reactivació econòmica dels municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, en especial els més petits». Els comptes per a 2018, ratificats en el plenari, ascendeixen a 147.418.600 €, una xifra un 2,18% superior a la de l’exercici anterior. El conjunt de la inversió prevista «dona continuïtat al model de gestió econòmica de la institució, basat en l’eficiència en la gestió, la reducció de l’endeutament i dels costos interns de la institució, i en l’optimització i millora dels serveis que es presten al món local i a la ciutadania», ha destacat el president de la Diputació, Josep Poblet, durant la presentació dels pressupostos, acompanyat dels vicepresidents de la institució Josep M. Cruset i Josep Masdeu.

El suport als municipis l’encapçala la inversió directa a través del Pla d’Acció Municipal (PAM) i del programa de suport a l’administració electrònica (PEXI), amb una inversió conjunta de 80M€ per al període 2017-2020, 25M€ dels quals s’aportaran l’any 2018.
Als diferents projectes del PAM s’afegeixen altres accions específiques igualment orientades als ens locals (ajuntaments i consells comarcals), per tal de garantir serveis de qualitat a la ciutadania. En destaquen els ajuts als consells comarcals, amb un total de 4.876.837 €, la partida de 5.000.000 € per als centres de titularitat municipal del primer cicle d’educació infantil, o l’aportació de 540.000 € per a transport escolar no obligatori. Continuant en l’àmbit social, cal ressaltar els ajuts a entitats assistencials (200.000 € entre Càritas i el Banc d’Aliments) i a projectes de solidaritat internacional (130.000 € per a suport a refugiats de guerra i a cooperació al desenvolupament).
En l’àmbit del medi ambient, a banda de les inversions habituals en matèria de control de l’aigua de consum humà, protecció de zones de bany, control de mosquits i mosca negra, prevenció de plagues o lluita contra els incendis, l’àmbit municipal inclou altres projectes destacats: la Xarxa de calor de proximitat (biomassa), amb una inversió de 929.000 €, i la primera fase de recuperació i millora del Castell d’Escornalbou, amb 230.000 €, per tal de convertir-lo en un focus cultural i turístic que actuï com a revulsiu econòmic a la seva àrea d’influència i més enllà.
El projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) TurisTIC en Família tindrà un pressupost quadriennal de 5 milions d’euros per augmentar la innovació i la competitivitat en matèria de turisme familiar.