Tarragona, a la ruta de ciutats de l’antiga Europa de la UNESCO i ‘National Geographic’

Per . Actualitzat el

El projecte UNESCO World Heritage Journeys of Europe, que impulsen la UNESCO i National Geographic, ha acordat les primeres accions de promoció d’aquesta iniciativa turística d’abast europeu. Tarragona forma part del grup de vuit ciutats europees que integren la ruta turística de l’Antiga Europa, una de les quatre que es creen juntament amb l’Europa Reial, l’Europa Romàntica i l’Europa Underground. En total formen part del projecte 34 llocs patrimoni mundial de 19 països europeus i les dues úniques ciutats espanyoles que hi participen són Tarragona i Aranjuez.

El conjunt arqueològic de la Tarraco Romana forma part del recorregut l’Antiga Europa (Ancient Europe) al costat d’altres indrets emblemàtics de la història: el Santuari d’Asclepeion d’Epidaure (Grècia), el conjunt arqueològic d’Olímpia (Grècia), l’àrea arqueològica i la basílica d’Aquileia (Itàlia), la planícia de Stari Grad (Croàcia), la ciutat antiga de Nessèbar (Bulgària), l’aqüeducte romà del Pont del Gard (França) i els monuments romans, la catedral de Sant Pere i l’Església de la Nostra Senyora a Trèveris (Alemanya). Aquest itinerari és un viatge per experimentar les ciutats, paisatges i edificis que encarnen la cultura i la història antiga d’Europa.

Les rutes es començaran a promocionar aquest any amb l’objectiu que estiguin ben posicionades per al 2018, tenint en compte que serà l’any del Patrimoni Cultural Europeu i l’Any d’Europa a la Xina. Per això, en la trobada realitzada a Pont du Gard s’han acordat tres accions primordials que són la creació d’una pàgina web del projecte i un audiovisual de cadascuna les ciutats, a més de la promoció en xarxes socials i suports de National Geographic.

La idea és atreure mercats prioritaris com la Xina, Amèrica del nord i Europa.