La IX Setmana Europea de la Prevenció de Residus aposta per allargar la vida útil dels productes

Per . Actualitzat el

Del 18 al 26 de novembre es realitzaran al voltant de 1.000 activitats de sensibilització sobre la prevenció de residus a tot Catalunya, 80 de les quals a les demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre dins la 9a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus,  una campanya centrada en donar a conèixer mesures per reduir la generació de residus, que se celebra a tot Europa. Com cada edició, el primer dia de la setmana es dedicarà al dia temàtic de la prevenció de residus, que aquest any versarà en allargar la vida dels productes, amb l’eslògan: «Donem-li una nova vida».

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) és una iniciativa que promou la implementació d’accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus al llarg d’una setmana.

Arriba a un ampli sector de públics (administracions públiques, empreses privades, escoles i universitats, associacions i ciutadans) i els encoratja a participar-hi.
Té com a objectiu mobilitzar el nombre més elevat possible d’actors per implementar accions de sensibilització en prevenció de residus, reutilització de productes i reciclatge.

És una oportunitat única per donar valor a les iniciatives existents o iniciar una nova acció de llarg termini per reduir els residus. Així mateix, la Setmana pretén donar visibilitat a aquelles entitats que tenen un compromís ambiental per prevenir els residus en l’àmbit català i europeu. Aquesta visibilitat s’accentua gràcies a la participació en un esdeveniment comú europeu i simultani en 34 regions que, a més a més, té el suport de la Comissió Europea.

Com participar-hi
Hi ha tres possibilitats de participar en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus: Com a responsable d’acció (adreçat a una administració o autoritat pública, associació/ONG, empresa, entitat educativa o ciutadana); com a  participant (adreçat a persones o grups) o com a coordinador de l’EWWR (adreçat a una autoritat pública encarregada de la prevenció de residus).

Agenda d’activitats al territori
Podeu consultar totes les activitats per demarcacions, municipis, tipus d’activitat, nom de l’entitat organitzadora, tipus d’entitat, públic a qui van dirigides i eixos temàtics a l’agenda de l’Agència de Residus de Catalunya a l’adreça http://www.arc.cat/agendaewwr/