IV Setmana de la Diabetis al CAP de Vila-seca

Per . Actualitzat el

Amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis –14 de novembre– el CAP de Vila-seca de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla ha organitzat la IV Setmana de la Diabetis amb un conjunt d’actes que es van iniciar el dia 13 i que s’allargaran fins al pròxim 17 de novembre.
Enguany la Federació Internacional de Diabetis ha proposat el lema Les dones i la diabetis, amb l’eslògan «El nostre dret a un futur saludable». L’objectiu és remarcar la importància d’un accés assequible i equitatiu a les medicines i tecnologies essencials, l’educació per l’autocontrol i informació que requereixen totes les dones en risc o que viuen amb diabetis per tal que puguin aconseguir uns resultats òptims en la seva diabetis i reforçar la seva capacitat de prevenir la diabetis de tipus 2.
Les activitats programades al llarg d’aquests dies tenen com a objectiu prevenir i sensibilitzar la població a la vegada que s’aporten eines per al tractatament i control de la malaltia. Actualment hi ha més de 199 milions de dones convivint amb la diabetis i es calcula que augmentarà fins a 313 milions l’any 2040. La diabetis és la novena causa principal de mort entre dones en tot el món i causa 2,1 milions de defuncions cada any. Especialment en països en desenvolupament les condicions socioeconòmiques afavoreixen que les nenes i dones amb diabetis trobin entrebancs per accedir a una prevenció eficient, detecció precoç, diagnòstic i al tractament.
Dos de cada cinc dones amb diabetis està en edat reproductiva, més de 60 milions de dones en tot el món. Les dones amb diabetis tenen més dificultats tant per aconseguir quedar-se embarassades com durant l’embaràs.
Un de cada set naixements es veu afectat per la diabetis gestacional. Un nombre important de dones amb diabetis gestacional també desenvolupa diabetis tipus 2.