El RallyRACC de la Costa Daurada és líder en sostenibilitat

Per . Actualitzat el

El RallyRACC ha obtingut la certificació d’Excel·lència Mediambiental de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), el màxim segell de qualitat amb el qual aquest organisme reconeix el compromís amb la sostenibilitat i acredita la implementació d’iniciatives eficaces per minimitzar l’impacte ambiental. La prova catalana del Campionat del Món de Ral·lis es va sotmetre a l’auditoria de la FIA durant els dies 5 i 6 d’octubre, en el transcurs del 53 RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, i en els últims dies la FIA ha informat del resultat satisfactori dels tests, atorgant-li la certificació més elevada.

Aquest reconeixement situa el RallyRACC entre els més sostenibles del món i li permet aconseguir un objectiu en el qual treballava des de fa més de 5 anys. En aquest temps, l’organització ha perfeccionat un pla mediambiental que ha aconseguit el seu màxim desenvolupament durant la passada edició, la implementació de la qual ha involucrat tant als equips participants en la prova com al públic, que han col·laborat de forma molt positiva. També ha estat determinant la implicació de PortAventura World, on se situen, des de fa 6 anys, la seu del ral·li i el parc d’assistència. L’organització ha destacat que per mantenir aquest èxit a llarg termini serà necessari que tots els que formen part del ral·li continuïn compromesos en les properes edicions.

L’ambiciós pla mediambiental que s’ha implementat durant el 53 RallyRACC influeix des dels mesos previs amb el disseny de l’itinerari, la gestió dels recursos durant la celebració de la prova i la mobilitat dels membres de l’organització. El pla inclou sistemes de reducció i reciclatge de residus, tant a les zones de públic com al parc d’assistència, control del consum d’aigua i electricitat, estudis de la petjada de carboni, reducció de l’ús de plàstic, utilització de paper procedent de boscos sostenibles i prioritat en la contractació de proveïdors amb certificats de sostenibilitat, entre altres mesures. A més, la planificació de la prova té en compte criteris mediambientals, de manera que l’itinerari es consensua amb el departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i s’evita travessar zones on visquin espècies protegides, per exemple, en època de nidificació.

Durant aquesta edició del RallyRACC també s’ha mantingut una comunicació permanent cap als equips i el públic per promoure la col·laboració, i els membres de l’organització han utilitzat motocicletes elèctriques en els seus desplaçaments.