El Port de Tarragona, tercer de l’Estat en creixement durant els primers nou mesos

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona ha crescut un 13,8% en l’acumulat fins al mes de setembre, cosa que el converteix en el tercer en creixement entre els principals ports de l’Estat, per darrere de Barcelona i Las Palmas. Això implica també que la instal·lació tarragonina ocupa actualment la cinquena plaça en el rànquing de tràfic de mercaderies en els ports d’interès general.

El sistema portuari ha crescut en els tres primers trimestres de l’any un 6,8% respecte al mateix període de l’any anterior. És a dir, ha passat dels 22 milions de tones dels primers nou mesos de 2016 als 25 milions de tones  d’enguany. Els 10 principals ports per moviment de mercaderies en tràfic marítim han crescut durant aquests nous mesos, des del 2,8% de Huelva fins al 22,6% de Barcelona. Només n’hi ha un, el d’Algeciras, que ha disminuït un 3,6% per l’afectació de l’estiba en el tràfic de contenidors.

En el cas de Tarragona, el creixement es deu, sobretot, als granels líquids i també als sòlids, especialment al tràfic de carbó.
Les xifres del mes de setembre del Port de Tarragona han estat excepcionals i han convertit el d’aquest any en el millor setembre de la història. La infraestructura tarragonina ha mogut 3.429.375 tones durant aquest mes, amb un creixement del 36,4% respecte al mateix mes de l’any anterior. El comportament del cru de petroli, vehicles, pinsos i farines i la càrrega general convencional són les múltiples causes d’aquestes dades tan excepcionals.