El teatre romà obrirà les portes el pròxim mes de maig

Ja s’ha enllestit la primera fase de les obres i durant els pròxims mesos es procedirà a posar les senyals i altres arranjaments

Per . Actualitzat el

La primera fase d’obres del teatre romà de Tarragona ha quedat enllestida aquest mes de novembre. Es tracta de la primera intervenció arqueològica, iniciada a principis d’octubre, que s’ha dut a terme per garantir la conservació del monument. Amb un pressupost d’uns 400.000 €, inclou uns treballs preparatoris que han de permetre la segona fase posterior, que consistirà a fer realitat el projecte de museïtzació que servirà per integrar el teatre dins del circuit de visites dels equipaments patrimonials de la ciutat de Tàrraco.

Amb tot, encara queden mesos perquè el teatre romà recuperi el prestigi que mereix i pugui ser visitat. Es calcula que a mitjan mes de maig de l’any vinent –coincidint amb el festival Tàrraco Viva– el monument romà construït en el segle I aC obrirà de nou les portes al públic. Després d’estar anys tancat, i tot i que des de fora ja es veuen canvis substancials de l’espai, caldran uns mesos més perquè la Generalitat acabi d’enllestir l’adequació del monument i planifiqui el paper del teatre en el gran parc arqueològic que es vol fer realitat d’aquí a deu anys.

Un projecte a llarg termini que permetria connectar els vestigis romans de la part baixa però que encara ha de salvar entrebancs urbanístics com el plantejat pels veïns de les cases barates.

Si més no, a curt termini, i tot i que el teatre romà no romandrà permanentment obert al públic, a partir d’aquesta primavera es podrà visitar ja durant els caps de setmana, en períodes de vacances escolars i, fora d’aquestes dates amb grups concertats.

Aquests mesos que manquen per l’obertura al públic de l’espai patrimonial, l’Agència Catalana del Patrimoni haurà d’enllestir les senyalitzacions, les baranes i els passadissos per tal de fer visitable l’obertura d’aquí a mig any.