Carme Forcadell surt de la presó

Ha fet efectiva la fiança de 150.000 euros imposada pel jutge del Tribunal Suprem

Per . Actualitzat el

Carme Forcadell ha fet efectiva la fiança de 150.000 euros que li ha permès sortir de la presó. Cal recordar que la presidenta del Parlament ha passat la nit a la penitenciaria d’Alcalá Meco a instàncies del jutge del Tribunal Suprem.

El magistrat ha decretat presó sota fiança de 25.000 euros pel vicepresident primer, Lluís Guinó, les secretàries Anna Simó i Ramona Barrufet, i l’ex-vicepresident de l’òrgan i posteriorment president de Junts pel Sí (JxSí), Lluís Corominas. En aquest cas tenen una setmana per poder pagar-la i no han hagut de passar la nit a presó.

En canvi, el representant de Catalunya Sí que és Pot i secretari tercer de la Mesa, Joan Josep Nuet, va quedar en llibertat sense mesures cautelars. Sembla que aquesta diferència de tracte es deu al fet que Nuet no és independentista, ja que tot i que va permetre la tramitació dels acords parlamentaris jutjats, a diferència dels altres parlamentaris, Nuet es va abstenir o hi va votar en contra.

Tots ells estan acusats dels delictes de rebel·lió i sedició.