Les obres del nou CAP del Botafoc començaran abans de finals d’any

Ja s’ha oficialitzat la cessió dels terrenys municipals, el darrer tràmit administratiu abans que les màquines comencin a treballar

Per . Actualitzat el

Aquest dimecres al matí, a l’Ajuntament del Vendrell, ha tingut lloc la signatura del contracte per a l’atorgament de la concessió demanial de la finca de propietat municipal situada a l’avinguda del Baix Penedès, núm. 94-96, per a la construcció d’un Centre d’Atenció Primària amb la Fundació Centres Assistencials i d’Urgències de Tarragona (Xarxa Santa Tecla).

El contracte l’han signat, Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, i Josep M. Adserà, gerent de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. En l’acte de signatura també hi ha estat present el regidor de Salut, Ferran Trillas. Aquest seria el darrer tràmit administratiu per tal de poder iniciar les obres del CAP del Botafoc, que està previst que comencin el proper mes de desembre

Amb un pressupost d’uns 3 milions d’euros, la previsió del termini d’execució és d’uns divuit mesos. Es construirà un edifici de dues plantes. La planta superior, de 1.279,35 metres quadrats, serà el Centre d’Atenció Primària amb 18 consultes, 3 boxos d’extraccions i 1 aula d’educació sanitària. I la planta inferior acollirà un Centre d’Hemodiàlisi, amb una superfície de 744,25 metres quadrats, que podrà donar atenció a 80 pacients. Es calcula que a la zona no s’arriba a les 50 persones que necessiten aquest servei sanitari, els quals en aquests moments s’han de desplaçar a Tarragona.