La DOP Siurana presenta l’oli nou mantenint els volums de producció

L”oli nou de la collita 2017-18 s’ha presentat en un acte batejat com ‘L’esclat de l’oli nou’ al Mas d’en Dolça de Reus

Per . Actualitzat el

Celebrat entre les oliveres de Mas d’en Dolça de Reus, s’han collit simbòlicament les primeres olives de la temporada

L’acte ha comptat amb la participació de la corredora de muntanya Núria Picas, que ha exercit de padrina de l’anyada i s’ha confessat «una gran consumidora de l’oli d’oliva verge extra». Picas ha destacat que l’oli verge extra com el de la DOP Siurana «és una peça fonamental en el tauler d’escacs en que es juga la partida de la salut i el benestar».
El president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, ha explicat que l’expectativa de la collita és arribar als 5 milions de quilos d’oli, una xifra similar a la de l’any passat. Un dada que contrasta amb la d’altres zones de Catalunya, on la caiguda de la producció ha estat generalitzada per la sequera i les elevades temperatures. Galceran atribueix aquest fet «al reg de suport, que fa que la sequera no afecti tant» i ha afegit que «l’oli verd fluctua molt i aquest any tocava una collita superior, que no ha estat possible per l’efecte de la sequera».
Galceran ha destacat que «el rendiment ha estat molt millor que el de l’any passat, que va ser baixíssim» i que la collita d’enguany no ha patit la incidència de la plaga de la mosca de l’olivera «que altres anys havia perjudicat la qualitat».
Pel que fa als preus, Galceran pronostica que «es mantindran o experimentaran un lleuger repunt a l’alça, perquè la conjuntura mundial fa que no hi hagi molt oli disponible». El preu de referència se situa entre 24 i 27 euros la garrafa de 5 litres.
Pel que fa a les característiques de l’anyada, l’ha definit com a «molt equilibrat entre els matisos amargs, dolços i picants».