El CAP de Vila-seca celebra la Setmana de la Diabetis del 13 al 17 de novembre

Aquest any la Federació Internacional de Diabetis proposa el lema Les dones i la diabetis, amb l’eslògan «El nostre dret a un futur saludable»

Per . Actualitzat el

El dia 14 de novembre és el dia Mundial de la Diabetis. Actualment hi ha més de 199 milions de dones convivint amb la diabetis i es calcula que augmentarà fins a 313 milions l’any 2040. La diabetis és la novena causa principal de mort entre dones en tot el món, causant 2,1 milions de defuncions cada any.
Especialment en països en desenvolupament les condicions socioeconòmiques afavoreixen que les nenes i dones amb diabetis trobin entrebancs per accedir a una prevenció eficient, detecció precoç, diagnòstic i al tractament. Les desigualtats socioeconòmiques exposen a les dones als principals factors de risc de la diabetis, els quals inclouen una dieta i nutrició pobres, la inactivitat física, el consum de tabac i el consum perjudicial d’alcohol.
Dos de cada cinc dones amb diabetis està en edat reproductiva, més de 60 milions de dones en tot el món. Les dones amb diabetis tenen més dificultats tant per aconseguir quedar-se embarassades com durant l’embaràs.
Un de cada set naixements es veu afectat per la diabetis gestacional. Moltes dones amb diabetis gestacional pateixen complicacions relacionades amb l’embaràs, incloent xifres altes de la tensió arterial, nounats amb alt pes en néixer i parts difícils.
Un nombre important de dones amb diabetis gestacional també desenvolupa diabetis tipus 2. Les dones i nenes han de ser dotades de coneixements i recursos que reforcin la seva capacitat de prevenir o endarrerir l’aparició de la diabetis tipus 2 i ajudin a adoptar estils de vida saludables que millorin la salut i el benestar. La Campanya del Dia Mundial de la Diabetis 2017 promourà la importància d’un accés assequible i equitatiu a les medicines i tecnologies essencials, l’educació per l’autocontrol i informació que requereixen totes les dones en risc o que viuen amb diabetis per tal que puguin aconseguir uns resultats òptims en la seva diabetis i reforçar la seva capacitat de prevenir la diabetis tipus 2.
Durant la IV Setmana de la Diabetis de Vila-seca es duran a terme diferents actes per tal de prevenir i sensibilitzar a la població i a la vegada s’aportaran eines per al tractament i control de la malaltia.