La justicia belga deixa en llibertat condicional a Puigdemont i els quatre consellers

Entre les condicions hi ha la retirada de passaports i l’obligació de presentar-se davant del jutge quan aquest ho requereixi

Per . Actualitzat el

La justícia belga, hores després que el president Puigdemont i els quatre consellers que l’acompanyen a Brussel·les es presentessin voluntàriament davant de policia, ha decidit deixar-los en llibertat amb mesures cautelars mentre resol l’ordre internacional de recerca i detenció impulsada per la justícia espanyola.

Entre les mesures imposades per la justícia belga hi ha la retirada de passaports, l’obligatorietat d’informar del lloc d’allotjament i la d’estar a disposició del jutge en tot moment.

Els experts apunten que tant el president com els consellers podrien trobar esquerdes legals a la justícia belga per evitar la seva extradició a Espanya i així també evitar el seu ingrés a presó, tal com va procedir la setmana passada la jutgessa Lamela amb la resta de l’equip de consellers de la Generalitat de Catalunya, entre ells el vicepresident Oriol Junqueras.

Mentre la justícia belga resol el tema, fet que podria trigar fins a tres mesos, Puigdemont ja ha mostrat la seva intenció de presentar-se com a cap de llista de PdCAT en els comicis del 21 de desembre, si és possible, amb una llista unitària que aplegués els interessos de les formacions sobiranistes de Catalunya per tal de donar un toc plebiscitari als comicis imposats pel govern de Mariano Rajoy. Si això es confirma, Carles Puigdemont es presentaria com a candidat des de l’estranger.