Una delegació d’alcaldes es mobilitzarà a Brussel·les

ACM i AMI proposen una taula de coordinació d’institucions del país per fer front a la repressió del govern espanyol

Per . Actualitzat el

Els Comitès Executius de l’Associació Catalana de Municipis (ACM)  i de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) s’han reunit de forma extraordinària aquest divendres per consensuar accions a dur a terme davant l’empresonament de representants del Govern català. Una de les accions que es portaran a terme a curt termini serà un viatge a Brussel·les per internacionalitzar el cas català. El proper dimarts una delegació d’alcaldes i alcaldesses viatjaran fins a les institucions europees per denunciar que “l’Estat espanyol ha multiplicat la repressió”, en paraules de Miquel Buch, president de l’ACM.

La presidenta de l’AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha exigit l’alliberament immediat dels representants del Govern català que són “presos polítics” i ha denunciat la vulneració de drets fonamentals. També ha reiterat que “el món local té un compromís inequívoc amb la democràcia” i que els alcaldes i alcaldesses catalans “només reconeixem el nostre Govern, el nostre President i el nostre Parlament escollit legítimament a través de les urnes”. Segons el president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, “condemnem l’empresonament il·legal de representants polítics” i “donem tot el nostre escalf i suport a les famílies dels consellers i conselleres”.

Les dues entitats municipalistes han tornat a demanar que Europa i la comunitat internacional “s’impliquin i deixin de mirar cap a una altra banda”.

Els dos presidents han anunciat la creació d’una taula de coordinació amb la participació d’ajuntaments, diputacions i consells comarcals i a la que s’hi convidaran entitats sobiranistes per coordinar properes accions.

A curt termini s’ha previst donar suport a qualsevol aturada de país que es convoqui a Catalunya i que sigui convocada amb un consens majoritari. També hi haurà una delegació que dijous 9 de novembre anirà a Madrid per donar suport als membres de la Mesa del Parlament que han de declarar davant del Tribunal Suprem.

Al mateix temps, el món local també participarà activament a la manifestació que tindrà lloc el 12 de novembre a Barcelona, convocada per l’ANC i Òmnium Cultural i fa una crida a tots els catalans a participar-hi.

Les dues entitats no descarten activar més accions properament a partir de la taula de coordinació.