La velocitat permesa al cinturó de l’A-7 passarà de 100 a 80 km/h

La mesura es durà a terme a partir de dimarts dia 7 de novembre

Per . Actualitzat el

Segons ens informa la Unitat de Carreteres del Ministeri de Foment a Tarragona, a partir del dia 7 de novembre de 2017 es modificarà la velocitat màxima permesa al cinturó de Tarragona entre les Gavarres i l’enllaç al cementeri de Tarragona, quilòmetres 1158,450 al 1164,350. Actualment el límit és de 100 quilòmetres/hora per a un tram regulat, com ja sabem, per un radar. La velocitat es reduirà i passarà a ser de màxim 80 quilòmetres/l’hora. A tal efecte, es canviaran els senyals de trànsit. Cal destacar que el Ministeri de Foment ha comunicat la decisió als responsables de l’Ajuntament de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya.

 

Les raons que justifiquen aquest canvi de velocitat obeeixen a un pla de seguretat vial del Ministeri de Foment que, davant de l’increment de trànsit de les principals vies d’accés i sortida de la ciutat de Tarragona, aconsellen implantar mesures escalonades en diverses fases per tal d’afavorir la fluïdesa i millorar la seguretat de les vies.

 

 

En aquest sentit, ja es va substituït recentment el bucle que permetia la incorporació a l’A-7, sentit Barcelona, per als vehicles que venien de Valls per l’A-27 eliminant un trenat molt curt que podia comportar situacions de risc per a la conducció.

 

Pel que fa al canvi de velocitat màxima permesa a l’A-7, la reducció respon a la necessitat de facilitar les maniobres d’entrada i sortida dels enllaços, així com millorar la percepció de seguretat de circulació, minorant al mateix temps l’impacte sonor a les edificacions del voltant.

 

Per últim destacar que aquest pla es complementarà en propers exercicis econòmics amb actuacions successives de major envergadura que milloraran les infraestructures viàries de la ciutat de Tarragona.