Mig Govern català, a la presó

Lamela també demana una euroordre per detenir Puigdemont i la resta de consellers

Per . Actualitzat el

La jutgessa Carmen Lamela envia a la presó el vicepresident Oriol Junqueras i els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Raúl Romeva, Joaquim Forn, Carles Mundó, Dolors Bassa i Meritxell Borràs. Aquesta era una de les peticions de la Fiscalia que també ha ordenat presó per Santi Vila però en aquest cas amb una fiança de 50.000 euros a canvi de no entrar a la presó.

Vila ha arribat sol i, a diferència de la resta de memebres del govern català ha respost les preguntes de la Fiscalia. El vicepresident i els consellers només han respost els seus advocats i només han estat dins la sala 5 minuts.

Els membres del Govern estan acusats de rebel·lió, sedició i malversació.

La jutge ha dictaminat que els consellers cessats vagin en cinc presons diferents: Estremera Valdemoro, Navalcarnero, Arajuez i Alcalá Meco. En concret, Junqueras i Forn aniran a Estremera; Turull i Romeva a Valdemoro; Vila i Mundó,  a Aranjuez; Rull a Navalcarnero i Borràs i Bassa, a Alcalà Meco. No aniran a Soto del Real, on estan empresonats els líders de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart des de fa 17 dies.

L’Estat espanyol demana també l’euroordre per detenir Carles Puigdemont i els quatre consellers més s’han quedat a Brussel·les: Toni Comin, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig.