Puigdemont compareix des de Brussel·les i afirma que no ha demanat asil

Demana a Rajoy que accepti els resultats de les eleccions del 21-D

Per . Actualitzat el

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha dit aquest migdia que no es troba a Brussel·les per sol·licitar asil polític a les autoritats belgues, sinó per «llibertat i seguretat»: «No soc aquí per demanar asil polític. Estic aquí a Brussel·les com a capital d’Europa. No es tracta de política belga. Soc aquí per actuar amb llibertat i seguretat», ha afirmat Puigdemont durant una roda de premsa que ha aixecat una gran expectació i que ha congregat molts mitjans internacionals.

Puigdemont ha assegurat que no abandonarà el govern de Catalunya, ha dit que accepta les eleccions autonòmiques del 21 de desembre i els seus resultats, i demana al Govern de l’Estat que faci el mateix. En la compareixença davant la premsa a Brussel·lestambé ha enviat una pregunta molt directa al Govern de Madrid: Respectarà el 21 de desembre els «resultats majoritaris de les forces independentistes?»

Puigdemont també ha destacat que el Govern català va decidir fer aquest pas, ja que disposava «d’unes dades contrastades que indicaven que el Govern espanyol plantejava una ofensiva altament agressiva i sense precedent contra el poble de Catalunya i funcionaris que es mantinguessin fidels al Govern legítim (…) divendres acordem que el Govern prioritzaria la prudència, la seguretat i la moderació», ha assegurat.

Tanmateix Puigdemont ha afirmat que tornarà a Espanya «ràpidament» si hi ha «garanties» judicials: «Si hi ha garanties immediates i tracte just, si se’m garanteix un judici just amb separació de poders a Espanya, la qual cosa s’ha d’esperar d’un país europeu. Si és així, tornarem ràpidament», ha afirmat.