Puigdemont no convoca eleccions

El Parlament decidirà com actuar davant del 155

Per . Actualitzat el

Després d’una jornada plena d’incerteses per la possible convocatòria d’eleccions anticipades per part del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aquest ha aplanat el camí cap a la declaració d’independència en comparèixer a les cinc de la tarda i confirmar que serà el Parlament de Catalunya, a través de la seva majoria parlamentària, la que decidirà el pròxim pas de Catalunya davant l’imminent aplicació de l’article 155 per part de l’Estat espanyol. El president català ha reconegut que durant el matí ha sospesat la possibilitat de convocar eleccions, «ja que la meva responsabilitat com a president era esgotar totes les vies de diàleg possibles», però que aquesta és una opció que ha quedat descartada davant de la manca de garanties per part de l’Estat de no aplicar la intervenció de l’autonomia «ni tampoc garanties perquè la celebració d’unes eleccions a Catalunya es puguin dur a terme amb normalitat». «Ningú no podrà dir que des de Catalunya no s’ha intentat la via diàleg fins al final», ha dit Puigdemont, que aquesta mateixa tarda participarà en la sessió parlamentària que ha de servir per decidir el futur immediat de Catalunya a les portes de l’apliació de l’article 155 per part del govern de Mariano Rajoy.