Ballesteros veu «obvi» aplicar el 155 si es declara la independència

L’alcalde tarragoní demana a Puigdemont que «no doni cap pas irreversible»

Per . Actualitzat el

L’alcalde Ballesteros ha enviat un comunicat insistint en que «no vull que s’apliqui l’article 155, ara bé, això només està a les mans del president Puigdemont. Òbviament si es declara la DUI aquest desig s’haurà esvaït i es posarà en funcionament tota la maquinària per l’aplicació del 155».

Per això, el batlle tarragoní demana al Govern de la Generalitat i al president Puigdemont que «no donin cap pas irreversible». I afegeix que «fins divendres hi ha temps pel diàleg, la negociació i el pacte i continuo mantenint que només des d’aquestes tres premisses és possible una solució que eviti el que ningú volem. Per iniciar aquest camí de l’acord a aquest alcalde i a molts altres ens tindrà al seu costat».

Unes declaracions que disten de la realitat política quan parlen de «diàleg, negociació i pacte» ja que, davant la proposta de diàleg del president Puigdemont del 10 d’octubre, des de l’executiu central (que rep el suport dels socialistes) només s’ha ofert la possibilitat de convocar noves eleccions.