Puigdemont amenaça amb la votació d’indepèndencia i Rajoy posa data al 155

El president espanyol convoca un consell de ministres extraordinaris per dissabte

Per . Actualitzat el

Sembla a ser que la resposta de Puigdemont no ha estat prou satisfactòria pel president del govern espanyol que iniciarà els tràmits de l’article 155 de la Constitució aquest dissabte, en el marc d’un Consell de Ministres extraordinari. A l’altra costat, el president català ha advertit a Rajoy que si fa ús de la norma suprema, el Parlament votarà «la declaració formal de la independència que no va votar el dia 10 d’octubre».

Davant d’aquest advertiment, el govern espanyol assegura haver constatat «la negativa del president de la Generalitat a atendre el requeriment que li va ser remès el passat 11 d’octubre», on s’emplaçava el Govern a «restituir l’ordre constitucional alterat». I consideren que han de tirar pel dret i ha advertit el president que «el govern d’Espanya continuarà amb els tràmits previstos» a la Constitució. La previsió és que dissabte es decideixi com alicar el 155 al Consell de Ministres convocat.