Puigdemont contesta a Rajoy reclamant una reunió per dialogar

El president català rebutja contentar si s’ha declarat la independència amb un ‘sí’ o un ‘no’ i l’Estat dona de marge fins dijous per aplicar l’article 155

Per . Actualitzat el

Aquest matí s’ha fet pública la contesta que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet arribar a Mariano Rajoy per tal de respondre al requeriment formal del Govern per tal d’aclarir si el dimarts dia 10 d’octubre el Parlament de Catalunya va proclamar la independència de Catalunya o no. Tal i com era de preveure, el president català ha declinat contestar el requeriment de Madrid amb un ‘sí’ o un ‘no’ i ha enviat per burofax una carta de dues pàgines i dues més amb referències a la sessió parlamentària de la setmana passada on Puigdemont reclama, una vegada més, poder obrir un diàleg amb el govern de l’Estat per tal de trobar una sortida al conflicte. El govern estatal ja ha avançat que no accepta la resposta rebuda de part del màxim executiu català i, a l’espera que el president Mariano Rajoy comparegui davant dels mitjans de comunicació, tot apunta que donarà de marge fins al dijous dia 19 d’octubre perquè el Govern de la Generalitat «rectifiqui» per tal d’evitar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, que suposaria la suspensió de l’autonomia catalana.