Els presidents d’Òmnium i de l’ANC, a la presó acusats de sedició

La jutgessa de l’Audiència Nacional ho decreta tal com ho havia sol·licitat la fiscalia

Per . Actualitzat el

La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha decretat aquest vespre l’ingrés a presó sense fiança per als dos presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, com a presumptes autors d’un delicte de sedició. La magistrada els fa responsables de les concentracions de població que els dies 20 i 21 de setembre van dificultar l’entrada de la guàrdia civil i la comitiva judicial a les dependències del departament d’Economia de la Generalitat en el marc de les investigacions contra les infraestructures catalanes que preparaven la celebració del referèndum del passat 1 d’octubre.

La jutgessa considera els dos presidents de les entitats civils com a màxims responsables de les massives convocatòries de gent que es va concentrar davant dels edificis escurcollats pels agents policials, apuntant que les concentracions no van ser manifestacions pacífiques, sinó concentracions adreçades a “protegir” els seus governants i institucions. En algunes de les convocatòries, fetes sobretot  a través de les xarxes socials, es parlava de “aturar la Guàrdia Civil”. Alguns dels congregats haurien destrossat els vehicles dels agents policials, fet que també està recollit en l’auto de la jutgessa.

El que no ha entrat a presó és el major Trapero dels Mossos d’Esquadra de la Generalitat, que ha prestat declaració abans de Cuixart i Sánchez. El cap dels Mossos d’Esquadra però haurà de comparèixer cada quinze dies davant del jutjat i ha hagut d’entregar el seu passaport.