Covestro inaugura el seu nou centre de distribució logística a Tarragona

Per . Actualitzat el

El nou centre logístic de distribució d’àcid clorhídric de Covestro a Tarragona ha iniciat les seves activitats amb l’arribada del primer tren transportant producte des d’Alemanya. L’equipament, per al qual s’ha destinat una inversió de prop de 3 milions d’euros, servirà en un primer moment per satisfer la demanda d’àcid clorhídric a Espanya, encara que no es descarta que en futur pugui servir per a la distribució d’altres mercaderies.

Andrea Firenze, director general dde Covestro a Espanya, afirma que «la posada en marxa d’aquest nou hub reforça el nostre compromís amb el mercat espanyol. A través d’aquesta nova via logística, eficient i sostenible, Covestro reforça la seva ja avui en dia excel·lent posició europea generant nou valor afegit per als seus clients».
El hub representa també una aposta de la companyia pel Corredor del Mediterrani. En aquest sentit, cal destacar la visita realitzada per Juan Barios, coordinador del Corredor Mediterrani, a les instal·lacions de Covestro i, en concret al centre logístic. Durant la trobada, Andrea Firenze va destacar la importància de la millores anunciades recentment. Aquestes mesures ajudaran a millorar la competitivitat de les empreses de la zona: «La no existència d’un tercer carril suposa un increment de costos d’inversió i logístics, entre d’altres. L’extensió del Corredor Mediterrani és, per tant, un factor vital per al desenvolupament empresarial del polígon industrial de Tarragona, a més d’afavorir la igualtat en matèria de competitivitat internacional».
Actualment, Covestro manté una posició de lideratge en el mercat d’àcid clorhídric. Amb la incorporació del nou centre, la companyia espera consolidar el seu posicionament i satisfer la demanda del producte, una solució que s’utilitza en diverses aplicacions com el tractament de metalls, d’aigües, en química bàsica i en detergència.
El hub logístic importarà el producte d’altres plantes de Covestro a Alemanya fins a Tarragona, des d’on es durà a terme la seva distribució. D’acord amb la seva política de sostenibilitat, Covestro ha optat per dur a terme el transport d’àcid clorhídric al nou centre per tren, reduint així les emissions de CO2. La freqüència dels trens s’adaptarà a les necessitats del mercat.